:: euro2day ::















Έτος 24ο Αρ.Φύλλου 1206 29 Απριλίου - 4 Μαίου 2021


Θερμή. αναμονή

Πώς και πώς περιμένουν οι διευθύνοντες σύμβουλοι των τραπεζών και οι επικεφαλής των corporate τμημάτων τα κίνητρα που έχει υποσχεθεί ότι θα δώσει η κυβέρνηση προς τις μεσαίες και μικρές επιχειρήσεις με σκοπό να συγχωνευθούν. Η στήλη πληροφορείται ότι η σχετική διάταξη είναι έτοιμη και βρίσκεται στο γραφείο του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών και αρμόδιου για τα του Ταμείου Ανάκαμψης Θεόδωρου Σκυλακάκη.

Τα κίνητρα θα είναι φορολογικά, ασφαλιστικά (μπόνους στις εισφορές), αλλά και δανειοδοτικά (καλύτερη τιμολόγηση). Το θέμα έχει ενδιαφέρον και οι τράπεζες το παρακολουθούν στενά καθώς ξέρουν τις επιχειρήσεις-πελάτες τους που είναι «συμπληρωματικοί» και θα έχουν ρόλο και λόγο (συμβουλευτικό) στις συγχωνεύσεις και εξαγορές. Στόχος των κινήτρων που θα δοθούν είναι οι ελληνικές εταιρείες που είναι βιώσιμες να είναι και ανταγωνιστικές. Γι' αυτό ιδιαίτερη προσοχή δίνεται στις επιχειρήσεις εξαγωγικού χαρακτήρα.


Έτοιμες για τον «Ηρακλή ΙΙ»

Έτοιμη εμφανίζεται η Eurobank να υποβάλει αίτηση ένταξης στον σχέδιο εγγυήσεων «Ηρακλής ΙΙ». Η τράπεζα θα τρέξει τιτλοποίηση ύψους 3,3 δισ. ευρώ, με την κωδική ονομασία «Mexico» και έχει κάνει ήδη όλη την προεργασία.

Αντίστοιχος πυρετός επικρατεί και στην Πειραιώς με το πακέτο των 7 δισ. ευρώ μη εξυπηρετούμενων δανείων -«Sunrise I»- που έχει ήδη από τον Μάρτιο χτυπήσει την πόρτα του «Ηρακλή ΙΙ».

Υπενθυμίζουμε ότι οι εγγυήσεις του «Ηρακλή ΙΙ» ανέρχονται σε 12 δισ. ευρώ και με αυτές οι τράπεζες θα ξεφορτωθούν από τα δανειακά τους χαρτοφυλάκια 30 δισ. ευρώ κόκκινα δάνεια.



Back2Top


Περισσότερα σχόλια στη σελίδα 2 - 3
στο τεύχος που κυκλοφορεί

   
Copyright © 2002-2017, Media2day Εκδοτική Α.Ε. :: Ταυτότητα :: Επικοινωνία :: Οροι Χρήσης :: www.euro2day.gr