,mn0 :: euro2day focus ::
 :: euro2day ::















Έτος 24ο Αρ.Φύλλου 1206 29 Απριλίου - 4 Μαίου 2021


  Γιατί οι επενδυτές παραμένουν
υπέρ του ρίσκου και των μετοχών


Tη στάση τους υπέρ του ρίσκου (pro-risk) διατηρούν οι επενδυτές, αν και φαίνεται ότι μάλλον τροποποιούν ελαφρώς τις επιλογές τους και τις τακτικές (tactical) προτιμήσεις τους, καθώς οι ΗΠΑ δείχνουν να οδηγούν μια ισχυρή παγκόσμια οικονομική και θεσμική επανεκκίνηση.
ΣEΛ. 23



Ανάπτυξη 3,6% φέτος, 6,2% το 2022

Eκρηκτική ανάπτυξη 6,2% το 2022, μετά από ήπια ανάκαμψη 3,6% φέτος, προβλέπει το υπουργείο Οικονομικών για την ελληνική οικονομία, σύμφωνα με την παρουσίαση που έκανε ο Χρήστος Σταϊκούρας στο υπουργικό συμβούλιο.
ΣEΛ. 5



Χρηματιστήριο: χρυσά μερίσματα
από τα εισηγμένα utilities

Kερδοφόρα αποτελέσματα ακόμη και εν μέσω πανδημίας, σαφώς ικανοποιητικές μερισματικές αποδόσεις σε περίοδο μηδενικών επιτοκίων, ισχυροί δείκτες ρευστότητας και υψηλές προγραμματιζόμενες επενδύσεις αποτελούν τα βασικότερα χαρακτηριστικά των εταιρειών κοινής ωφέλειας (utilities) που είναι εισηγμένες στο Χ.Α.

ΣEΛ. 15



Επενδυτική έξαρση στα έργα
αποθήκευσης ενέργειας


Tεράστιο αποδεικνύεται το επενδυτικό ενδιαφέρον στη χώρα μας για έργα αποθήκευσης ενέργειας, με δεδομένο ότι το μέλλον του ενεργειακού μετασχηματισμού συναρτάται άμεσα με τα συστήματα αυτά σε συνδυασμό με την ανάπτυξη των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (ΑΠΕ).

ΣEΛ. 12


Back2Top


Διαβάστε περισσότερα στο τεύχος που κυκλοφορεί

 
Copyright © 2002-2017, Media2day Εκδοτική Α.Ε. :: Ταυτότητα :: Επικοινωνία :: Οροι Χρήσης :: www.euro2day.gr