:: euro2day ::















Έτος 24ο Αρ.Φύλλου 1204 16 - 20 Απριλίου 2021


Αμυντική κίνηση

Στην αναγκαία αναδιάρθρωση των δρομολογίων και διοχέτευσης δυνάμεων στα ελληνικά νησιά προχώρησε η Aegean Airlines, προβλέποντας πως στο επίσης. σκοτεινό 2021, οι όποιοι ταξιδιώτες προς Ελλάδα θα κατευθυνθούν σε λιγότερο επιβαρυμένους από την Covid-19 προορισμούς.

Η κίνηση είναι αμυντικού χαρακτήρα και δεν συνιστά ευρύτερη στρατηγική, δεδομένου ότι η διοίκηση πιστεύει πως η Αθήνα θα εξελιχθεί τα επόμενα χρόνια σε κορυφαίο προορισμό. Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Aegean Ευτύχη Βασιλάκη, «σε 4-5 χρόνια και μετά την περιπέτεια της πανδημίας, η Αθήνα θα αναδειχθεί ως top προορισμός στην Ευρώπη, εξαιτίας και των σημαντικών επενδύσεων που προετοιμάζονται στην αθηναϊκή Ριβιέρα». Η αναφορά εν προκειμένω συνδέεται με το mega project του Ελληνικού (πέρα από τις υπόλοιπες επενδύσεις όπως αυτή στα Αστέρια Γλυφάδας, που ήδη έχει δρομολογηθεί ή τις προσπάθειες ανάπλασης στη Βούλα).

Υπενθυμίζεται εξάλλου πως κατά το ανέφελο 2019, η Aegean είχε αποκτήσει ποσοστό 1,66% της Lamda Development, ενώ η αεροπορική εταιρεία είχε ανακηρυχθεί ως «στρατηγικός συνεργάτης»...


Χωλαίνει στην ΕΚΕ

Κατρακύλησε η επίδοση του ομίλου ΕΛΛΑΚΤΩΡ όσον αφορά την προσαρμογή του σε κανόνες εταιρικής διακυβέρνησης (ΕΚΕ), σύμφωνα με πρόσφατη αξιολόγηση εκ μέρους του διεθνούς οίκου Institutional Shareholders Services (ISS). Από τη βαθμίδα 4 που βρισκόταν πριν από την αλλαγή διοίκησης τον Ιανουάριο, βαθμολογήθηκε προσφάτως στη βαθμίδα 7.

Η επιδείνωση της αξιολόγησης, σύμφωνα με τον οίκο, αποδίδεται στο γεγονός ότι ο πρόεδρος της εταιρείας είναι εκτεθειμένος σε εργασίες συμβουλευτικών υπηρεσιών προς τρίτους, ενώ ο διευθύνων σύμβουλος είχε εμπλοκή σε διαγωνισμούς στους οποίους συμμετείχε τόσο η Άκτωρ (θυγατρική του ομίλου ΕΛΛΑΚΤΩΡ) όσο και η ευθέως ανταγωνιστικής ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ.

Σημειώνει επίσης πως υπάρχουν ελάχιστες γυναίκες σε ηγετικές θέσεις, ενώ η εταιρεία δεν έχει δημοσιοποιήσει επαρκείς πληροφορίες σχετικά με την κατοχή μετοχών των μελών Δ.Σ. και στελεχών της εταιρείας...



Back2Top


Περισσότερα σχόλια στη σελίδα 2 - 3
στο τεύχος που κυκλοφορεί

   
Copyright © 2002-2017, Media2day Εκδοτική Α.Ε. :: Ταυτότητα :: Επικοινωνία :: Οροι Χρήσης :: www.euro2day.gr