,mn0 :: euro2day focus ::
 :: euro2day ::















Έτος 24ο Αρ.Φύλλου 1204 16 - 20 Απριλίου 2021


  Υψηλές προσδοκίες στην πληροφορική

Σημαντική βελτίωση οικονομικών επιδόσεων αναμένεται να σημειώσουν φέτος οι περισσότερες εισηγμένες εταιρείες πληροφορικής, όχι μόνο γιατί παρατηρείται τόνωση της ζήτησης, αλλά και εξαιτίας των εξαγορών στις οποίες έχουν προχωρήσει.
ΣEΛ. 15



Ελπίζει να ανοίξει τα φτερά
στο β’ εξάμηνο η Aegean


Άνοδο των ταξιδιών από τον Ιούνιο προσδοκά η Aegean, με την επιβατική κίνηση να επιστρέφει στα επίπεδα του 75% του 2019 στο β΄ εξάμηνο του τρέχοντος έτους. Προς το παρόν οι κρατήσεις είναι πολύ λίγες λόγω των αβεβαιοτήτων που γεννά η πανδημία.
ΣEΛ. 14



Νέα πρόταση από τις ΗΠΑ για
τον παγκόσμιο εταιρικό φόρο

H κυβέρνηση Biden έχει προτείνει ένα νέο μοντέλο για τη φορολόγηση των πολυεθνικών εταιρειών, ζητώντας οι μεγαλύτερες επιχειρήσεις του κόσμου να πληρώνουν φόρους στις εθνικές κυβερνήσεις, με βάση τις πωλήσεις στους σε κάθε χώρα, στο πλαίσιο μιας συμφωνίας για έναν παγκόσμιο ελάχιστο φόρο.

ΣEΛ. 26



Ποιες μεταρρυθμίσεις χρειάζεται
η Ελλάδα μετά την πανδημία


Tα καυτά μέτωπα των μεταρρυθμίσεων μετά την πανδημία καταγράφει ο ΟΟΣΑ για την ελληνική οικονομία. Εστιάζει στις προειδοποιήσεις για τα κόκκινα δάνεια, στο έλλειμμα επενδύσεων και στην ανάγκη ενίσχυσης της παραγωγικότητας, στο τρίπτυχο απασχόληση, εκπαίδευση και κατάρτιση, στην αναμόρφωση των προγραμμάτων κοινωνικής πρόνοιας, σύμφωνα με την έκθεση Going for Growth 2021.

ΣEΛ. 5


Back2Top


Διαβάστε περισσότερα στο τεύχος που κυκλοφορεί

 
Copyright © 2002-2017, Media2day Εκδοτική Α.Ε. :: Ταυτότητα :: Επικοινωνία :: Οροι Χρήσης :: www.euro2day.gr