:: euro2day ::















Έτος 24ο Αρ.Φύλλου 1201 26 - 30 Μαρτίου 2021


Οι επίμονοι μεγαλομέτοχοι

Την Παρασκευή (19/3) η διοίκηση της Newsphone συγκάλεσε έκτακτη γενική συνέλευση προκειμένου να ακυρωθούν 97.901 ίδιες μετοχές της, πλην όμως στις 22/3 (την αμέσως επόμενη χρηματιστηριακή συνεδρίαση). την ακύρωσε! Με ετούτα και με εκείνα, όμως, πού λέτε ότι πήγε το μυαλό ορισμένων; Στο ότι αφού δεν μπόρεσαν οι βασικοί μέτοχοι της Newsphone να βγάλουν την εταιρεία τους από το ταμπλό του Χ.Α. μέσα από την περσινή δημόσια πρόταση, φαίνεται πως θα επιμείνουν προκειμένου να επιτύχουν τον στόχο τους. Και επίσης, ότι με την ακύρωση των ιδίων μετοχών (97.901 τίτλοι ή 0,35% της εταιρείας) που θα έφερνε προς ψήφιση η διοίκηση της εισηγμένης, το ποσοστό των βασικών μετόχων θα σκαρφάλωνε από το 88,49% στο 88,8%.

Από την άλλη πλευρά, όμως, μέχρι το κρίσιμο όριο του 90% απομένει ένα καθόλου ευκαταφρόνητο 1,2%, ιδίως αν συνεκτιμηθούν δύο αρκετά σημαντικά πράγματα: πρώτον, ότι η τρέχουσα τιμή της μετοχής βρίσκεται ψηλότερα από το επίπεδο της περυσινής δημόσιας πρότασης και, δεύτερον, πως μεγάλο ποσοστό της μειοψηφίας δεν φαίνεται διατεθειμένο να «παραδώσει τα όπλα» έναντι αντιτίμου που θεωρεί ευτελές. Ζητάει. κατιτίς παραπάνω.


Αέρας στα πανιά της

Από το 1,3 στα 3,8 εκατ. ευρώ εκτινάχθηκαν τα περσινά καθαρά κέρδη της Παπουτσάνης και μάλιστα η αύξηση θα μπορούσε να ήταν αρκετά μεγαλύτερη αν η εισηγμένη δεν προχωρούσε σε έκτακτες προβλέψεις της τάξεως των 600.000 ευρώ (ρύθμιση δικαστικών υποθέσεων, ολοκλήρωση συνεργασιών κ.λπ.).

Πέραν αυτού, η Παπουτσάνης ξεκίνησε τη χρονιά με αυξημένα αποθέματα, οπότε δεν αναμένεται να πληγεί ιδιαίτερα από την άνοδο στις τιμές των πρώτων υλών που έχει μεσολαβήσει. Τέλος, τυχόν αύξηση της συναλλαγματικής ισοτιμίας του δολαρίου έναντι του ευρώ, λειτουργεί ευνοϊκά για τη γνωστή βιομηχανία.

Με άλλα λόγια, υπάρχουν οι προϋποθέσεις, έτσι ώστε το διψήφιο ποσοστό αύξησης που προβλέπεται για τις φετινές πωλήσεις της Παπουτσάνης, να συνοδευτεί και από μια πολύ καλή «κάτω γραμμή» στα οικονομικά της αποτελέσματα.



Back2Top


Περισσότερα σχόλια στη σελίδα 2 - 3
στο τεύχος που κυκλοφορεί

   
Copyright © 2002-2017, Media2day Εκδοτική Α.Ε. :: Ταυτότητα :: Επικοινωνία :: Οροι Χρήσης :: www.euro2day.gr