:: euro2day ::















Έτος 24ο Αρ.Φύλλου 1199 12 - 16 Μαρτίου 2021


Μοίρασε. εύσημα

Η Eurobank έχει μια εξαιρετική διοικητική ομάδα υπό τον Φωκίωνα Καραβία και τον Γιώργο Χρυσικό. Τάδε έφη Prem Watsa της Fairfax, μεγαλομέτοχος της τράπεζας, στο γράμμα που έστειλε στους μετόχους του ομίλου. Εύσημα, όμως, είχε και για την κυβέρνηση. «Η Ελλάδα έχει ίσως την καλύτερη κυβέρνηση στην Ευρώπη, καθώς είναι φιλική προς τις επιχειρήσεις και δεσμευμένη να στηρίξει τους επιχειρηματίες ώστε να προχωρήσει η ανάκαμψη», τόνισε.

Ο Καναδός επιχειρηματίας έδωσε έμφαση στο ότι η απόδοση του ελληνικού δεκαετούς έφτασε κάτω από το 1% και δήλωσε αισιόδοξος για την προοπτική της χώρας μας. Επεσήμανε δε ότι θεωρεί πως η Eurobank θα είναι από τους μεγάλους κερδισμένους από αυτή την ανάκαμψη.


Η μάχη της. εκκαθάρισης

«Μεγάλη αναστάτωση, υπέροχη κατάσταση» επικρατεί στον κλάδο της διάθεσης/υποστήριξης και εκκαθάρισης συναλλαγών POS. Όπως είναι γνωστό, η Πειραιώς ετοιμάζεται να πωλήσει τον κλάδο εκκαθάρισης συναλλαγών μέσω POS, σε μια εκ των Euronet, Nexi.

Η αγορά στοιχηματίζει ότι ο κλάδος θα καταλήξει στη Euronet. Και αυτό διότι ο όμιλος Nexi, που είναι ο άλλος ισχυρός διεκδικητής, έχει στα σκαριά άλλη εξαγορά στην Ελλάδα, σε συγγενή τομέα, αλλά με την ίδια στόχευση.

Τέλος, τον δρόμο της Πειραιώς εξετάζει να ακολουθήσει άλλη μια συστημική τράπεζα, ιδιαίτερα αν η Πειραιώς πωλήσει με υψηλό πολλαπλασιαστή.



Back2Top


Περισσότερα σχόλια στη σελίδα 2 - 3
στο τεύχος που κυκλοφορεί

   
Copyright © 2002-2017, Media2day Εκδοτική Α.Ε. :: Ταυτότητα :: Επικοινωνία :: Οροι Χρήσης :: www.euro2day.gr