:: euro2day ::















Έτος 24ο Αρ.Φύλλου 1196 19 - 23 Φεβρουαρίου 2021


Η μπάλα στη ΔΕΗ

Eνώ οι διαπραγματεύσεις ΔΕΗ - βιομηχανιών για τα τιμολόγια ρεύματος και τις νέες συμβάσεις βρίσκονται σε οριακό σημείο, ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, κ. Κώστας Σκρέκας, όπως πληροφορείται η στήλη, αρνείται να παρέμβει και επιλέγει τον ρόλο του Πόντιου Πιλάτου.

Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά σε συνεργάτες του, μπορεί το Δημόσιο να είναι ο μέτοχος με πλειοψηφικό ποσοστό, ωστόσο η εταιρεία έχει διοίκηση. Μάλιστα, πλέκει το εγκώμιό της, σχολιάζοντας πως ξέρει να υπερασπίζεται τα συμφέροντα της επιχείρησης. Ο ίδιος, κατά τις πληροφορίες, σε όποιον του ανοίγει το θέμα των διαπραγματεύσεων, απαντά ότι δεν είναι ο θεσμικός ρόλος του υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας να παρεμβαίνει. Το ίδιο ισχύει και για την κυβέρνηση.

Πάντως, όπως είναι σε θέση να σχολιάσει η στήλη, η στάση του κ. Σκρέκα θυμίζει διαπραγματευτική τακτική, στέλνοντας μήνυμα σε προειδοποιήσεις βιομηχανιών αναφορικά με τις απαιτήσεις τους για τα τιμολόγια ρεύματος. Τώρα αν θα του βγει, μένει να φανεί.


Αμλετικό. δίλημμα

Tι είναι προτιμότερο, να χάσεις μέρος του μισθού ή της άδειάς σου; Η απάντηση στο ερώτημα εξαρτάται προφανώς και από το ύψος των αποδοχών. Αλλιώς θα απαντήσει ένα υψηλόμισθο στέλεχος κι αλλιώς ένας απλός υπάλληλος.

Στο δίλημμα πάντως καλούνται να απαντήσουν αυτό το διάστημα οι εργαζόμενοι αρκετών επιχειρήσεων, μεταξύ των οποίων και αυτοί της Jumbo. Έλαβαν και σχετική επιστολή από τον εργοδότη τους με ημερομηνία 8/2/2021, που τους ενημερώνει ότι καθώς όλα τα καταστήματα της αλυσίδας θα είναι κλειστά σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, σε συνέχεια της απόφασης να μην υποστηρίξουν το μοντέλο click away, έχουν το «ευεργέτημα» να επιλέξουν κάτι από τα παραπάνω.

Επιλέγοντας «άδεια» λαμβάνουν τις αντίστοιχες πλήρεις αποδοχές, ενώ σε άλλη περίπτωση οι συμβάσεις τίθενται σε αναστολή με 534 ευρώ...



Back2Top


Περισσότερα σχόλια στη σελίδα 2 - 3
στο τεύχος που κυκλοφορεί

   
Copyright © 2002-2017, Media2day Εκδοτική Α.Ε. :: Ταυτότητα :: Επικοινωνία :: Οροι Χρήσης :: www.euro2day.gr