,mn0 :: euro2day focus ::
 :: euro2day ::















Έτος 24ο Αρ.Φύλλου 1196 19 - 23 Φεβρουαρίου 2021


  Οι εισηγμένες που πέρασαν πάνω
από τον πήχη των προβλέψεων


Kαλύτερη εικόνα από αυτή του πρώτου εννεαμήνου αναμένεται να δείξουν τα περσινά οικονομικά αποτελέσματα των εισηγμένων εταιρειών, καθώς σε πολλές περιπτώσεις -κόντρα στις επιπτώσεις των δεύτερων περιοριστικών μέτρων που ξεκίνησαν στις αρχές Νοεμβρίου- η πορεία του τελευταίου τριμήνου εμφανίστηκε βελτιωμένη.
ΣEΛ. 13



Γιατί η Fed πρέπει να αποφασίσει
το τέλος του φθηνού χρήματος


Όταν έχεις αμφιβολίες, να επιμένεις. Αυτός είναι ένας τρόπος για να παρουσιάσει κανείς το τελευταίο μήνυμα του προέδρου της Federal Reserve, Jay Powell. Στην αρχή της προηγούμενης εβδομάδας, υπήρχε έντονη φημολογία ως προς το αν το προτεινόμενο από την κυβέρνηση Biden σχέδιο τόνωσης ύψους 1,9 τρισ. δολαρίων θα εκτοξεύσει τον πληθωρισμό -αναγκάζοντας έτσι τη Fed να περιορίσει σύντομα τη χαλαρή νομισματική πολιτική της.
ΣEΛ. 26



Ακέφαλο το ΤΧΣ με μεγάλα ανοιχτά θέματα

Aποδυναμωμένο διοικητικά σε ακατάλληλο timing βρίσκεται το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ΤΧΣ), καθώς η παραίτηση του Martin Czurda από τη θέση του διευθύνοντος συμβούλου (CEO) έχει άμεση ισχύ, ενώ την ίδια στιγμή σε παραίτηση τελεί και η Μαρίκα Φραγκάκη, έτερο μέλος της τριμελούς Εκτελεστικής Επιτροπής.

ΣEΛ. 14



Πώς θα ρυθμιστούν τα χρέη
της πανδημίας προς τον ΕΦΚΑ


Σε έως και 4 χρόνια θα μπορούν, από την αρχή του 2022, να ρυθμίσουν τις οφειλές τους χιλιάδες επιχειρήσεις και επαγγελματίες, για τα ποσά των εισφορών προς τον e-ΕΦΚΑ που δεν καταβλήθηκαν κατά την πρώτη φάση της πανδημίας του κορωνοϊού.

ΣEΛ. 5


Back2Top


Διαβάστε περισσότερα στο τεύχος που κυκλοφορεί

 
Copyright © 2002-2017, Media2day Εκδοτική Α.Ε. :: Ταυτότητα :: Επικοινωνία :: Οροι Χρήσης :: www.euro2day.gr