:: euro2day ::















Έτος 24ο Αρ.Φύλλου 1194 5 - 9 Φεβρουαρίου 2021


Όλα τα κιλά, όλα τα λεφτά.

Tη διαπραγματευτική τακτική «όλα τα κιλά, όλα τα λεφτά» θυμήθηκαν στην κυβέρνηση, με αφορμή τις συζητήσεις με τους θεσμούς για την περίμετρο του προτεινόμενου προγράμματος κρατικής επιδότησης δόσης «Γέφυρα ΙΙ».

Η αρχική ιδέα για τη δημιουργία ενός προγράμματος επιδότησης δόσης προέκυψε, όπως είχε αποκαλύψει το Euro2day.gr, από την ανάγκη να υποβοηθηθούν οι ελεύθεροι επαγγελματίες και μικρές επιχειρήσεις με ετήσιο τζίρο ως 1 εκατ. ευρώ, οι οποίοι πλήττονται περισσότερο από την κρίση. Γι' αυτό και προέβλεπε ότι η κρατική επιδότηση θα αφορούσε δάνεια ύψους ως 250.000 ευρώ. Όσα ήταν εξυπηρετούμενα (σε καθυστέρηση μικρότερη των 90 ημερών), προ πανδημίας έπαιρναν την επιδότηση απευθείας, ενώ προϋπόθεση για να επιδοτηθούν μη εξυπηρετούμενα και καταγγελμένα αποτελούσε η ρύθμιση του δανείου.

Αντ' αυτού η κυβέρνηση ξεκίνησε τη σχετική συζήτηση με τους θεσμούς, από τη μαξιμαλιστική θέση ένταξης των δανείων του συνόλου σχεδόν των επιχειρήσεων. «Ξεκινάμε από αυτό, μπας και κλείσουμε τη διαπραγμάτευση τον Μάρτιο, επιτυγχάνοντας να ενταχθούν στο πρόγραμμα και τα δάνεια μικρομεσαίων επιχειρήσεων», σχολιάζουν τραπεζικά στελέχη. Το 2021 ενδέχεται να είναι χρονιά εκλογών, οπότε όσα περισσότερα. κιλά σηκώσει η Γέφυρα ΙΙ τόσο το καλύτερο. Ο λογαριασμός θα έρθει μετά τις εκλογές.


Ενισχύονται οι φήμες

H κίνηση του Μανώλη Καραμολέγκου να αγοράσει στις 26 Ιανουαρίου 456.432 μετοχές της εταιρείας του (προς 2,42 ευρώ ανά τεμάχιο) ενισχύει τις φήμες που κυκλοφορούν και αναφέρονται σε δρομολογούμενη υποβολή δημόσιας πρότασης, με στόχο την έξοδο της γνωστής αρτοβιομηχανίας από το ταμπλό του Χ.Α.

Άλλωστε, ο κ. Καραμολέγκος είχε αποκτήσει άλλες 480.000 τεμάχια στις 8 Δεκεμβρίου 2020 από το ταμπλό, ενώ παράλληλα δεν είναι γνωστή στο ευρύ επενδυτικό κοινό η ταυτότητα εκείνων που στα μέσα Οκτωβρίου είχαν αγοράσει το 9,5% της αρτοβιομηχανίας από τον επιχειρηματία Σταύρο Νένδο.

ΥΓ. Αν εξαιρεθούν συναλλαγές τέτοιου τύπου, η εμπορευσιμότητα της μετοχής κινείται σε οριακά ή και πολλές φορές μηδενικά επίπεδα.



Back2Top


Περισσότερα σχόλια στη σελίδα 2 - 3
στο τεύχος που κυκλοφορεί

   
Copyright © 2002-2017, Media2day Εκδοτική Α.Ε. :: Ταυτότητα :: Επικοινωνία :: Οροι Χρήσης :: www.euro2day.gr