,mn0 :: euro2day focus ::
 :: euro2day ::















Έτος 23ο Αρ.Φύλλου 1188 24 - 29 Δεκεμβρίου 2020


  Folli Follie: τα σκληρά ερωτήματα
που ζητούν απαντήσεις


Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι τα e-mail που ανακάλυψε η έρευνα της PwC, στα οποία στέλεχος της Folli Follie εμφανίζεται να καταγράφει πολιτικά πρόσωπα ως φερόμενους «υποστηρικτές» ή και… «μπροστάρηδες» της εταιρείας στην αντιμετώπιση του σκανδάλου, εμπλέκοντας εμμέσως πλην σαφώς και τον πρόεδρο της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, παρότι δεν τον κατονομάζει, συνιστούν μείζον θέμα.
ΣEΛ. 13



Υπάρχει φούσκα στην αγορά μετοχών;

Tο πιο γνωστό μέτρο για τη χρηματιστηριακή αξία – o «λόγος της κυκλικά προσαρμοσμένης τιμής προς τα κέρδη» του νομπελίστα του Yale, Robert Shiller- πράγματι σημαίνει συναγερμό. Μπορεί κανείς να αντιστρέψει τη μέτρηση αυτή για να δείξει την απόδοση: στον δείκτη S&P Composite, ανέρχεται σήμερα σε μόλις 3%. Οι μόνες χρονιές από το 1880 που ήταν ακόμα χαμηλότερη, ήταν το 1929 και το 1999-2000.
ΣEΛ. 26



Τα σχέδια για τα φορο-χρέη της πανδημίας

Σε καιρό πανδημίας, οι Έλληνες φορολογούμενοι συνεχίζουν να πληρώνουν τους φόρους τους όπως δείχνουν τα στοιχεία της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ). Οι ληξιπρόθεσμες οφειλές στην εφορία συνεχίζουν μεν να αυξάνονται, αλλά ο ρυθμός δημιουργίας νέων χρεών είναι σαφώς βραδύτερος σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια.

ΣEΛ. 7



Ποια Αμοιβαία ξεχώρισαν το 2020

Tο 2020 ολοκληρώνεται σε λίγες ημέρες και οι μεριδιούχοι των Αμοιβαίων Κεφαλαίων, αφού αντιμετώπισαν μεγάλες προκλήσεις κατά τη διάρκεια του έτους, κατάφεραν σε γενικές γραμμές είτε να καταγράψουν κέρδη είτε να υποχρεωθούν σε μάλλον περιορισμένες απώλειες, αν κάποιος αναλογιστεί την έλευση της πανδημίας Covid-19.

ΣEΛ. 12


Back2Top


Διαβάστε περισσότερα στο τεύχος που κυκλοφορεί

 
Copyright © 2002-2017, Media2day Εκδοτική Α.Ε. :: Ταυτότητα :: Επικοινωνία :: Οροι Χρήσης :: www.euro2day.gr