,mn0 :: euro2day focus ::
 :: euro2day ::















Έτος 23ο Αρ.Φύλλου 1185 4 - 8 Δεκεμβρίου 2020


  Ρεκόρ καταγράφουν φέτος τα μερίσματα

Όταν τον Μάρτιο ανακοινώνονταν τα πρώτα περιοριστικά μέτρα για την αντιμετώπιση της πανδημίας, οι επενδυτές είχαν ανησυχήσει έντονα για τις φετινές προοπτικές των εισηγμένων εταιρειών και η πλειονότητά τους είχε προβλέψει πως οι διανομές μετρητών προς τους μετόχους τους θα ήταν δραστικά μειωμένες εξαιτίας της υπάρχουσας αβεβαιότητας.
ΣEΛ. 13



Η μάχη για το «τελευταίο μίλι»
στις τηλεπικοινωνίες


Πριν από λίγες ημέρες ο πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Τηλεπικοινωνίων (ΕΕΤΤ) Κώστας Μασσέλος υπενθύμισε σε ομιλία του πως ο νέος Ευρωπαϊκός Κώδικας ηλεκτρονικών επικοινωνιών, που πρόσφατα μεταφέρθηκε στην εθνική νομοθεσία, «δείχνει ότι μέσα στα επόμενα πέντε χρόνια (από το 2018 που εκδόθηκε) η Ευρώπη θα πρέπει να ασχοληθεί με το θέμα του κλεισίματος του δικτύου του χαλκού» – το αποκαλούμενο copper switch-off.
ΣEΛ. 12



Το πλέγμα στήριξης του Δεκεμβρίου
για εταιρείες και εργαζόμενους

Eπέκταση των μέτρων στήριξης επιχειρήσεων, εργοδοτών και εργαζομένων και τον Δεκέμβριο σχεδιάζει το υπουργείο Οικονομικών, διερευνώντας παράλληλα τις δυνατότητες καταβολής ειδικού επιδόματος Χριστουγέννων σε υγειονομικούς εργαζόμενους της πρώτης γραμμής.

ΣEΛ. 5



Γιατί πρέπει να ξαναγράψουμε
τους δημοσιονομικούς κανόνες


Tο μήνυμα του Rishi Sunak προς το Ηνωμένο Βασίλειο ήταν ζοφερό. Η «οικονομική έκτακτη ανάγκη» του έθνους» μόλις ξεκίνησε, δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών και προειδοποίησε πως ο δημόσιος δανεισμός και το χρέος είναι «ξεκάθαρα μη βιώσιμα».

ΣEΛ. 26


Back2Top


Διαβάστε περισσότερα στο τεύχος που κυκλοφορεί

 
Copyright © 2002-2017, Media2day Εκδοτική Α.Ε. :: Ταυτότητα :: Επικοινωνία :: Οροι Χρήσης :: www.euro2day.gr