:: euro2day focus ::
 :: euro2day ::
 















Έτος 23ο Αρ.Φύλλου 1180 30 Οκτωβρίου - 3 Νοεμβρίου 2020


ΑΓΩΝΑΣ ΑΝΤΟΧΗΣ


H
H αγορά προβλέπει περαιτέρω πτώση στις τιμές των ελληνικών μετοχών στους επόμενους μήνες, βασιζόμενη τόσο στο σετ των αρνητικών εξελίξεων σε μια σειρά από μέτωπα όσο και στο ότι τα μέχρι τώρα επιχειρήματα των ταύρων δεν φαίνονται ικανά να επηρεάσουν το ταμπλό του Χ.Α.

Η όλη κατάσταση επιδεινώθηκε πρόσφατα περαιτέρω, καθώς το θέμα της νέας ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών ήρθε και πάλι στην επικαιρότητα, με αρκετούς επενδυτές να φοβούνται την επανάληψη των όσων συνέβησαν στα τέλη του 2015.

Ανεξάρτητα από το αν πολλοί φόβοι των επενδυτών είναι υπερβολικοί, όλα δείχνουν πως η όποια ανάκαμψη του ελληνικού ΑΕΠ το 2021 θα είναι περιορισμένη και ότι οι τράπεζες θα κληθούν να διαχειριστούν μέσα στην επόμενη χρονιά γύρω στα 8-10 δισ. ευρώ επιπλέον κόκκινα δάνεια (λόγω της πανδημίας) σε ένα ΑΕΠ χαμηλότερο από το αντίστοιχο του 2019. Από την άλλη πλευρά, οι λίγοι αισιόδοξοι επενδυτές πιστεύουν πως η επιδείνωση της πανδημίας θα αντιμετωπιστεί και αυτή από τις κυβερνήσεις και τις κεντρικές τράπεζες και πως μέσα σε λίγους μήνες -όταν θα έχει ανακαλυφθεί το πρώτο αποτελεσματικό εμβόλιο- οι αγορές θα αρχίσουν να προεξοφλούν ένα παγκόσμιο οικονομικό rebound, με τα χρηματιστήρια να δίνουν προτεραιότητα σε όσες εταιρείες επέδειξαν αντοχές στην κρίση και διαπραγματεύονται με ελκυστικούς πολλαπλασιαστές.



Back2Top

Διαβάστε το Cover Story στις σελίδες 8 - 9
στο τεύχος που κυκλοφορεί

   
Copyright © 2002-2017, Media2day Εκδοτική Α.Ε. :: Ταυτότητα :: Επικοινωνία :: Οροι Χρήσης :: www.euro2day.gr