:: euro2day ::















Έτος 23ο Αρ.Φύλλου 1174 18 - 25 Σεπτεμβρίου 2020


Τρέχουν τα πανεπιστημιακά ΣΔΙΤ

Και το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας ετοιμάζει έργο κατασκευής κτιριακών εγκαταστάσεων μέσω Σύμπραξης Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα (ΣΔΙΤ), όπως έχουν ήδη πράξει τα Πανεπιστήμια Κρήτης, Θεσσαλίας και Θράκης. Οι διαγωνισμοί των τριών τελευταίων πανεπιστημίων είναι ήδη σε εξέλιξη με επτά υποψηφίους και συγκεκριμένα τους ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, Άκτωρ Παραχωρήσεις, Άβαξ, Archirodon, Ιntrakat, Θεμέλη και την κοινοπραξία Mytilineos-ΑΤΕΣΕ.

Πρόκειται για διαγωνισμούς που προωθούνται μέσω ανταγωνιστικού διαλόγου και συνεπώς ενδέχεται να υπάρξει μια κάποια καθυστέρηση. Όμως, ο συνολικός προϋπολογισμός των τριών έργων δεν είναι αμελητέος. Φτάνει τα 400 εκατ. ευρώ. Και όπως φαίνεται, τα κτιριακά έργα (φοιτητικές εστίες, κ.ά.) σε πανεπιστήμια θα αυξηθούν.


Ανοίγει το VDR

Την άλλη εβδομάδα, σύμφωνα με πληροφορίες, αναμένεται να ανοίξει το VDR για τους υποψήφιους επενδυτές της ΔΕΠΑ Εμπορίας. Οι μνηστήρες θα αποκτήσουν πρόσβαση σε οικονομικά και τεχνικά στοιχεία της εταιρείας, προκειμένου να σχηματίσουν την ακριβή εικόνα και στη συνέχεια να αποφασίσουν για τη συμμετοχή τους στην τελική φάση του διαγωνισμού.

Υπενθυμίζεται ότι στο αναθεωρημένο ADP του ΤΑΙΠΕΔ, οι δεσμευτικές προσφορές για τη ΔΕΠΑ Εμπορίας έχουν προγραμματιστεί τον Δεκέμβριο. Στο διάστημα αυτό, όπως κυκλοφορεί στην αγορά, οι ενδιαφερόμενοι θα αποφασίσουν, αναλόγως, το αν θα συμμετάσχουν ή όχι, αλλά και αν θα κάνουν συμμαχίες είτε μεταξύ τους είτε με τρίτους.



Back2Top


Περισσότερα σχόλια στη σελίδα 2 - 3
στο τεύχος που κυκλοφορεί

   
Copyright © 2002-2017, Media2day Εκδοτική Α.Ε. :: Ταυτότητα :: Επικοινωνία :: Οροι Χρήσης :: www.euro2day.gr