,mn0 :: euro2day focus ::
 :: euro2day ::















Έτος 23ο Αρ.Φύλλου 1171 28 Αυγούστου - 1 Σεπτεμβρίου 2020


  Ποιες εισηγμένες μοιράζουν χρήμα
μετά τις... διακοπές


Bρισκόμαστε λίγο πριν από το τέλος του καλοκαιριού και οι χρηματιστηριακοί επενδυτές κάνουν τους υπολογισμούς τους σχετικά με το ύψος των χρηματικών ποσών (μερίσματα ή και επιστροφές κεφαλαίου) που υπολογίζουν να εισπράξουν έως το τέλος του έτους.
ΣEΛ. 11



Ασφαλιστικές: κινητικότητα
για εξαγορές σε τρία μέτωπα


Eνα από τα ελάχιστα θέματα στα οποία έχουν πέσει τόσο πολύ έξω στις προβλέψεις τους οι παράγοντες των ασφαλιστικών εταιρειών είναι αυτό των εξαγορών και των συγχωνεύσεων στον κλάδο. Εδώ και περίπου 5 χρόνια τα στελέχη της αγοράς προβλέπουν ταχεία συγκέντρωση του κλάδου, με το σκεπτικό ότι οι αυστηρότατες απαιτήσεις του εποπτικού πλαισίου Solvency II θα ανάγκαζε τις μικρές εταιρείες γενικών ασφαλίσεων είτε να πουληθούν σε μεγαλύτερα σχήματα είτε να απορροφηθούν από αυτά.
ΣEΛ. 10



Από το 2021 οι μόνιμες μειώσεις φόρων

Φρένο στις προσδοκίες μείωσης των φορολογικών βαρών με χαρακτηριστικά μονιμότητας από το 2021 έβαλε ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, επιβεβαιώνοντας παράλληλα πως η κυβέρνηση προσανατολίζεται σε ένα μεικτό σύστημα υποχρεωτικών και εθελοντικών μειώσεων στα ενοίκια σε συγκεκριμένους κλάδους και προαναγγέλλοντας παράταση των αναστολών πληρωμών φόρων και εισφορών έως και τον Μάρτιο του 2021.

ΣEΛ. 5



Τι πραγματικά κρύβεται
πίσω από το τρελό ράλι των μετοχών


Tο πιο καυτό θέμα στον χρηματοοικονομικό κλάδο είναι η εντυπωσιακή ανάκαμψη της αγοράς από το σοκ της πανδημίας, τι την προκαλεί, εάν θα έχει διάρκεια και ποιες είναι οι επιπτώσεις. Αξίζει να σταθούμε μια στιγμή και να θαυμάσουμε το πόσο ισχυρό είναι το ράλι.

ΣEΛ. 20


Back2Top


Διαβάστε περισσότερα στο τεύχος που κυκλοφορεί

 
Copyright © 2002-2017, Media2day Εκδοτική Α.Ε. :: Ταυτότητα :: Επικοινωνία :: Οροι Χρήσης :: www.euro2day.gr