:: euro2day ::















Έτος 23ο Αρ.Φύλλου 1170 21 - 25 Αυγούστου 2020


Η πρόσκληση... χάθηκε

Στη ραστώνη του Αυγούστου φαίνεται ότι χάθηκε η δεύτερη πρόσκληση της Folli Follie προς τους ομολογιούχους πιστωτές της, με την οποία θα ζητούσε τη συναίνεσή τους στο αναθεωρημένο σχέδιο εξυγίανσης. Αν και τα γκρουπ των ομολογιούχων είχαν ενημερωθεί για τη δημοσίευση της πρόσκλησης στις 10 Αυγούστου, προκειμένου να οργανωθούν οι γενικές συνελεύσεις τους και να ολοκληρωθούν οι απαραίτητες ψηφοφορίες έως το τέλος του μήνα, εν τούτοις η πρόσκληση δεν ήρθε.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, η καθυστέρηση δεν αφορά σε ουσιώδη ζητήματα διαμόρφωσης του σχεδίου, καθώς τα κύρια ζητήματα είχαν ήδη συμφωνηθεί μεταξύ της νέας διοίκησης του ομίλου και των πιστωτών.


Η ώρα για τα ρουμανικά δάνεια

Στα 29 εκατ. ευρώ έριξε την καθαρή λογιστική αξία (αξία μετά τις σχηματισθείσες προβλέψεις) των δανείων ρουμανικών επιχειρήσεων, τα οποία έχει βγάλει στο σφυρί η Εθνική Τράπεζα.

Τα δάνεια, ανεξόφλητου κεφαλαίου περίπου 400 εκατ. ευρώ είχαν μεταφερθεί, προ πολλών ετών, από τη ρουμανική θυγατρική σε αυτή της Μάλτας και δευτερευόντως στο κατάστημα Λονδίνου και τώρα πωλούνται με πολύ χαμηλό τίμημα. Η Εθνική αισιοδοξεί ότι η πώληση (project Danube) θα ολοκληρωθεί στο τελευταίο τρίμηνο του έτους.



Back2Top


Περισσότερα σχόλια στη σελίδα 2 - 3
στο τεύχος που κυκλοφορεί

   
Copyright © 2002-2017, Media2day Εκδοτική Α.Ε. :: Ταυτότητα :: Επικοινωνία :: Οροι Χρήσης :: www.euro2day.gr