:: euro2day ::















Έτος 23ο Αρ.Φύλλου 1169 14 - 18 Αυγούστου 2020


Νέο μαχαίρι στο κόστος

Περαιτέρω μέτρα στην κατεύθυνση εξοικονόμησης κόστους προτίθεται να πάρει ο όμιλος Frigoglass στο β΄ εξάμηνο, όπως προκύπτει από την ανακοίνωση αποτελεσμάτων α΄ εξαμήνου. Οι σχετικές πρωτοβουλίες εστιάζουν στην επανεξέταση του παραγωγικού ιστού και στη μείωση των ελεγχόμενων εξόδων, συμπεριλαμβανομένων αυτών που αφορούν σε πρώτες ύλες και μισθοδοσία. Οι δε επενδύσεις θα διαμορφωθούν φέτος στα χαμηλά επίπεδα των 15 εκατ. ευρώ.

Ήδη ο όμιλος έχει μειώσει προσωπικό σε Ρουμανία, Ρωσία και Ελλάδα. Σημειώνεται ότι στην Ελλάδα έκλεισε πέρσι την μονάδα επαγγελματικής ψύξης με αποχώρηση περίπου 90 εργαζομένων. Στόχος των νέων περικοπών στο κόστος είναι η διατήρηση επαρκούς ρευστότητας (64 εκατ. ευρώ στο τέλος Ιουνίου) και για το υπόλοιπο της δύσκολης, λόγω πανδημίας, χρονιάς.


Bonus για το 2019

Bonus ύψους 2 εκατ. ευρώ, για τα -υψηλά ομολογουμένως- κέρδη της χρήσης 2019, εισέπραξαν οι κ. Βασιλάκης και Γερογιάννης, αντιπρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Aegean. Η πληρωμή του bonus εγκρίθηκε και τυπικά από την πρόσφατη τακτική γενική συνέλευση, χωρίς μάλιστα να καταψηφιστεί από κανέναν μέτοχο.

Υπενθυμίζεται ότι η διοίκηση της εισηγμένης έχει δεσμευθεί οικειοθελώς να μην λάβει αμοιβές, κατά τη φετινή χρήση, στηρίζοντας, κατά αυτό τον τρόπο, την εταιρεία στη δύσκολη, λόγω πανδημίας, συγκυρία.



Back2Top


Περισσότερα σχόλια στη σελίδα 2 - 3
στο τεύχος που κυκλοφορεί

   
Copyright © 2002-2017, Media2day Εκδοτική Α.Ε. :: Ταυτότητα :: Επικοινωνία :: Οροι Χρήσης :: www.euro2day.gr