,mn0 :: euro2day focus ::
 :: euro2day ::















Έτος 23ο Αρ.Φύλλου 1169 14 - 18 Αυγούστου 2020


  Τράπεζες: τα νέα δεδομένα για το σχέδιο σύστασης
bad bank


Eνα δυσοίωνο σκηνικό περιγράφει για τις ελληνικές τράπεζες η τελευταία έκθεση χρηματοπιστωτικής σταθερότητας της Τράπεζας της Ελλάδος, το οποίο την ίδια στιγμή καθορίζει τις βασικές παραμέτρους για την υπό επεξεργασία πρότασή της περί σύστασης bad bank.
ΣEΛ. 11



Περισσότερο... απελευθερωμένη
η αγορά ηλεκτρικού ρεύματος


Aνεβάζει ρυθμούς η απελευθέρωση της αγοράς ηλεκτρικού ρεύματος, έστω και 20 χρόνια μετά την ψήφιση του νόμου για το άνοιγμα του ανταγωνισμού. Σύμφωνα με επίσημα στοιχεία της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας (ΡΑΕ) και του ΔΕΔΔΗΕ σε ένα μόλις χρόνο περίπου 600.000 καταναλωτές μετακινήθηκαν από πάροχο σε πάροχο με το ποσοστό κινητικότητας να είναι αυξημένο κατά 89%.
ΣEΛ. 10



Οι πληγές της πανδημίας
οδηγούν σε νέα έξοδο στις αγορές

Nέες πληγές στην οικονομία απειλεί να ανοίξει η έξαρση της πανδημίας προκαλώντας έντονη ανησυχία στο οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης για κύμα παρενεργειών σε όλο το φάσμα του παραγωγικού ιστού που θα βαθύνει την ύφεση, θα εντείνει τους δημοσιονομικούς κραδασμούς και θα απαιτήσει τη λήψη πρόσθετων μέτρων για τη στήριξη κλάδων και εργαζομένων.

ΣEΛ. 5



Ο χρυσός, τα ομόλογα και το... λάθος

O χρυσός λάμπει, αλλά εν τέλει είναι άχρηστος. Τουλάχιστον αυτό αρέσκονται να επισημαίνουν όσοι αμφισβητούν τις αρετές του πολύτιμου μετάλλου ως επένδυσης, υπογραμμίζοντας ότι δεν προσφέρει κάποιο σταθερό εισόδημα σε όσους το διακρατούν.

ΣEΛ. 20


Back2Top


Διαβάστε περισσότερα στο τεύχος που κυκλοφορεί

 
Copyright © 2002-2017, Media2day Εκδοτική Α.Ε. :: Ταυτότητα :: Επικοινωνία :: Οροι Χρήσης :: www.euro2day.gr