:: euro2day ::















Έτος 23ο Αρ.Φύλλου 1167 31 Ιουλίου - 4 Αυγούστου 2020


Αποχώρηση σε χρόνο-ρεκόρ

Tην απόφαση να πωλήσει τα δάνεια της Notos Com και να απεμπλακεί από το εγχείρημα σωτηρίας του πολύπαθου ομίλου πήρε, σύμφωνα με πληροφορίες, η M&G, βραχίονας του ασφαλιστικού ομίλου Prudential. Η M&G αγόρασε από την Pillarstone τα δάνεια της Notos πριν από μερικούς μήνες καθώς η συμφωνία επιτεύχθηκε τον περασμένο Σεπτέμβριο, αλλά ολοκληρώθηκε στις αρχές της φετινής χρονιάς.

Η απόφαση αποεπένδυσης, σε λιγότερο από επτά μήνες από την ώρα που απέκτησε και τυπικά τα δάνεια της Pillarstone, αιφνιδίασε τις τράπεζες και την αγορά. Η μεσολάβηση της πανδημίας αποτελεί, σύμφωνα με τραπεζικά στελέχη, πιθανή εξήγηση για την αλλαγή στρατηγικής από το βρετανικό fund. Αναζητείται, πλέον, ο τρίτος υποψήφιος στρατηγικός επενδυτής.


Κι όμως. υπάρχουν!

Πολλές φορές έχουν απασχολήσει τη δημοσιότητα οι υπέρογκες αμοιβές διοικήσεων και υψηλόβαθμων στελεχών εισηγμένων εταιρειών του Χ.Α., οι οποίες συχνά προκαλούν και την αντίδραση των μετόχων μειοψηφίας. Υπάρχει όμως και το αντίθετο άκρο: διοικήσεις που δεν εισέπραξαν ούτε 1 ευρώ για τις εργασίες που παρείχαν μέσα στο 2019.

Για παράδειγμα, ο κ. Κων/νος Σαραντόπουλος και η αδελφή του Αναστασία στους φερώνυμους μύλους (η μόνη κάλυψη του πρώτου είναι ο λογαριασμός ενός κινητού τηλεφώνου) ή ακόμη ο κ. Βασίλης Ανυφαντάκης, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας πληροφορικής Ίλυδα.



Back2Top


Περισσότερα σχόλια στη σελίδα 2 - 3
στο τεύχος που κυκλοφορεί

   
Copyright © 2002-2017, Media2day Εκδοτική Α.Ε. :: Ταυτότητα :: Επικοινωνία :: Οροι Χρήσης :: www.euro2day.gr