:: euro2day ::















Έτος 23ο Αρ.Φύλλου 1161 19 - 23 Ιουνίου 2020


Οι εργαζόμενοι αδιαφόρησαν

Την αδυναμία εύρεσης εποχικών υπαλλήλων κατά τη διάρκεια του γενικού lockdown συνομολογούν οι παράγοντες του οργανωμένου λιανεμπορίου, οι οποίοι υπήρξαν και οι μόνοι με έκτακτες ανάγκες προσωπικού. Το εκτεταμένο ωράριο εργασίας από τη μια και οι αναπόφευκτες άδειες ειδικού σκοπού ή των ευπαθών ομάδων από την άλλη δημιούργησαν κενά που οι λιανέμποροι έλπιζαν να καλύψουν από τη δεξαμενή των εργαζομένων στον κλάδο του HoReCa (Hotels, Restaurants, Cafe), που κατά τεκμήριο είχαν την πιο αβέβαιη επαναφορά στην εργασία.

Στην πράξη, ωστόσο, διαψεύστηκαν, καθώς η ροή των εποχικών υπαλλήλων καλύφθηκε δύσκολα μεν, αλλά από τον γενικό πληθυσμό των ανέργων. Προφανής αιτία, ο φόβος της μόλυνσης από τον κορωνοϊό σε μια περίοδο έξαρσης. Οι λιανέμποροι ωστόσο αποδίδουν την απροθυμία και στα εξασφαλισμένα επιδόματα των 800 ευρώ από το κράτος, που λειτούργησαν ως αντικίνητρα στην εργασία. Ρόλο, βέβαια, έπαιξε και το «προσωρινό» των συμβάσεων που προσφέρονταν...


Οι Γερμανοί ξανάρχονται

Ο ισχυρός γερμανικός όμιλος θαλάσσιων μεταφορών Forde Reederei Seetouristik (FRS), με περίπου 60 πλοία και παρουσία σε σχεδόν 15 χώρες του κόσμου, φέρεται ως υποψήφιος για την εξαγορά του Οργανισμού Λιμένος Ηγουμενίτσας (ΟΛΗΓ) στον διαγωνισμό που ετοιμάζει το Ταμείο Ιδιωτικοποιήσεων.

Οι Γερμανοί, που απασχολούν περίπου 2.000 εργαζόμενους, επιδιώκουν να ενισχύσουν την παρουσία τους στη Μεσόγειο, καθώς είναι ήδη από τους κυρίαρχους ομίλους στη Βόρεια Ευρώπη και την άλλη πλευρά του Ατλαντικού. Η FRS διακινεί ετησίως περισσότερους από 7,6 εκατ. επιβάτες και 2,1 εκατομμύρια οχήματα. Ο όμιλος διαθέτει 17 θυγατρικές σε Ευρώπη, Βόρεια Αφρική και Αμερική.

Το ΤΑΙΠΕΔ σχεδιάζει να ξεκινήσει τους διαγωνισμούς για την πώληση των οργανισμών λιμένων Αλεξανδρούπολης και Ηγουμενίτσας μέσα στον Ιούνιο ή στις αρχές του Ιουλίου.



Back2Top


Περισσότερα σχόλια στη σελίδα 2 - 3
στο τεύχος που κυκλοφορεί

   
Copyright © 2002-2017, Media2day Εκδοτική Α.Ε. :: Ταυτότητα :: Επικοινωνία :: Οροι Χρήσης :: www.euro2day.gr