:: euro2day focus ::
 :: euro2day ::
 















Έτος 23ο Αρ.Φύλλου 1161 19 - 23 Ιουνίου 2020


ΑΣΚΗΣΕΙΣ ΙΣΟΡΡΟΠΙΑΣ

Αστάθμητος παράγοντας στο Χ.Α. οι επιπτώσεις της πανδημίας, ώθηση από το ευρωπαϊκό πακέτο στήριξης και από τις αποτιμήσεις
Σ
ε αναζήτηση τάσης ή, καλύτερα, προσωρινής ισορροπίας βρίσκεται το Χ.Α., με τον Γενικό Δείκτη να ακολουθεί το τελευταίο χρονικό διάστημα μια μάλλον παράλληλη πορεία. Από τη μια πλευρά υπάρχουν αυτοί που υποστηρίζουν ότι η πτώση των τιμών που καταγράφηκε (γύρω στο 15%-20% για τις περισσότερες μη τραπεζικές μετοχές) δεν αρκεί για να απεικονίσει ούτε τις φετινές επιπτώσεις της πανδημίας στα εταιρικά κέρδη, ούτε και τις υπερχρεωμένες οικονομίες που θα προκύψουν σε διεθνές επίπεδο.

Από την άλλη πλευρά, υπάρχουν παράγοντες της αγοράς που θεωρούν ότι μέχρι σήμερα η πτώση των τιμών έχει ήδη προεξοφλήσει τις επιπτώσεις της πανδημίας και πως το Χ.Α. μπορεί να βρει τους καταλύτες, έτσι ώστε να ανεβεί σημαντικά σε μεσο-μακροπρόθεσμη βάση: το Ταμείο Ανάκαμψης και οι ελκυστικότεροι επενδυτικοί δείκτες σε σχέση με το εξωτερικό (όπως δείχνει ο αναλυτικός πίνακας δεικτών P/E, τιμής προς λογιστική αξία και αποδοτικότητας ιδίων κεφαλαίων για 83 εισηγμένες εταιρείες) είναι δύο από αυτούς.



Back2Top

Διαβάστε το Cover Story στις σελίδες 9 - 11
στο τεύχος που κυκλοφορεί

   
Copyright © 2002-2017, Media2day Εκδοτική Α.Ε. :: Ταυτότητα :: Επικοινωνία :: Οροι Χρήσης :: www.euro2day.gr