:: euro2day ::















Έτος 23ο Αρ.Φύλλου 1158 29 Μαΐου - 2 Ιουνίου 2020


Παιδικές... ασθένειες

Για εγχώρια αγορά εταιρικών ομολόγων που βρίσκεται στα πρώτα της στάδια και έχει σχετικά περιορισμένα αντανακλαστικά, μιλούν παράγοντες της αγοράς. Και αναφέρονται ενδεικτικά στην περίπτωση της ΤΕΡΝΑ Ενεργειακής, όπου ενώ η μετοχή γράφει εν μέσω πανδημίας υψηλά πενταετίας (+18% μόνο από την αρχή της φετινής χρονιάς), η τιμή του ομολόγου δεν έχει ακολουθήσει αντίστοιχη πορεία (διαπραγματεύεται κάτω από το «100»).


Η πανδημία και οι προβλέψεις

Σαφή αύξηση κύκλου εργασιών και επιστροφή σε κερδοφόρο αποτέλεσμα θα περιλαμβάνει το σετ των λογιστικών καταστάσεων του 2019 που θα δημοσιεύσει η Mevaco μέσα στην εβδομάδα, υποστηρίζουν αναλυτές.

Η εισηγμένη εταιρεία μεταλλικών κατασκευών ξεκίνησε τη φετινή χρονιά με υψηλότερες προσδοκίες, διεκδικώντας με αξιώσεις σημαντικές συμβάσεις σε Ελλάδα και εξωτερικό, στο μέτωπο των φωτοβολταϊκών πάρκων, όπως και ένα δεύτερο έργο συστημάτων απορρόφησης θορύβων στην Αυστραλία, μετά το πρώτο σχετικό project που βαθμολογήθηκε με «άριστα» από τους Αυστραλούς.

Ωστόσο, λόγω της πανδημίας, τα πράγματα στα περισσότερα μέτωπα είναι σταματημένα, με τους αισιόδοξους να πιστεύουν ότι μέσα στους επόμενους μήνες τα σχεδιαζόμενα projects θα ξεπαγώσουν και έτσι η εισηγμένη θα αναλάβει την εκτέλεση σειράς νέων συμβολαίων.



Back2Top


Περισσότερα σχόλια στη σελίδα 2 - 3
στο τεύχος που κυκλοφορεί

   
Copyright © 2002-2017, Media2day Εκδοτική Α.Ε. :: Ταυτότητα :: Επικοινωνία :: Οροι Χρήσης :: www.euro2day.gr