:: euro2day ::















Έτος 23ο Αρ.Φύλλου 1156 15 - 19 Μαΐου 2020


Επιμονή στις δικαστικές τρικλοποδιές

Αναμενόμενη ήταν η αίτηση ακύρωσης που κατέθεσε στο Συμβούλιο της Επικρατείας (ΣτΕ) η αμερικανική Hard Rock, η οποία είχε αποκλειστεί από τον διαγωνισμό για την παραχώρηση άδειας λειτουργίας τουριστικού συγκροτήματος με καζίνο στο Ελληνικό. Ο αμερικανικός όμιλος, αν και έχασε τα ασφαλιστικά μέτρα που είχε καταθέσει στο ΣτΕ, συνεχίζει τον δικαστικό αγώνα, εξέλιξη που περιπλέκει τον διαγωνισμό.

Μετά την κατάθεση της αίτησης ακύρωσης, η Hard Rock έχει τη δυνατότητα να είναι παρούσα, με δικαίωμα ένστασης, στο άνοιγμα της τεχνικής και οικονομικής προσφοράς της κοινοπραξίας Mohegan - ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ από την επιτροπή του διαγωνισμού. Στη Hard Rock φαίνεται πως είναι αποφασισμένοι να συνεχίσουν τον δικαστικό αγώνα, χωρίς να είναι γνωστό προς το παρόν πόσο θα επηρεαστεί το χρονοδιάγραμμα του διαγωνισμού.


Η κίνηση-ματ της Intercontinental

Τύχη; Ικανότητα πρόβλεψης; Συγκυρία, καθώς υπήρξαν σκέψεις για πώληση της εταιρείας; Απραξία λόγω αλλαγής διευθύνοντος συμβούλου; Σε κάθε περίπτωση, η Intercontinental-International ΑΕΕΑΠ συγκαταλέγεται στις πλέον ευνοημένες του κλάδου, καθώς το 2019, όταν οι πλείστες άλλες εταιρείες προχωρούσαν σε μπαράζ αγορών ακινήτων, αυτή δεν ακολούθησε. Ή, καλύτερα, απέκτησε ένα και ρευστοποίησε τρία, με αποτέλεσμα να εισπράξει περισσότερα μετρητά απ' όσα κατέβαλε (αρνητικές επενδυτικές ταμειακές ροές). Έτσι, σήμερα βρίσκεται με σχετικά λιγότερα ακίνητα και σχετικά περισσότερα μετρητά, σε μια περίοδο που οι τιμές των ακινήτων υποχωρούν λόγω των οικονομικών επιπτώσεων της πανδημίας.

Επιπλέον, η εισηγμένη δεν έχει ουσιαστική έκθεση σε ακίνητα του τουριστικού κλάδου (δραστηριότητα που επλήγη όσο σχεδόν καμιά άλλη), ενώ τα εμπορικά ακίνητα αντιστοιχούν μόνο στο 14,1% των εσόδων της από ενοίκια. Αυτά ίσως να εξηγούν και το περιορισμένο σχετικά discount με το οποίο διαπραγματεύεται η μετοχή της ΙΝΤΕΡΚΟ στο ταμπλό του Χ.Α.

ΥΓ. Σταθερό -0,36 ευρώ ανά μετοχή- σε σχέση με πέρυσι το φετινό (αφορολόγητο) μέρισμα που θα προτείνει προς διανομή η διοίκηση της εταιρείας.



Back2Top


Περισσότερα σχόλια στη σελίδα 2 - 3
στο τεύχος που κυκλοφορεί

   
Copyright © 2002-2017, Media2day Εκδοτική Α.Ε. :: Ταυτότητα :: Επικοινωνία :: Οροι Χρήσης :: www.euro2day.gr