,mn0 :: euro2day focus ::
 :: euro2day ::















Έτος 23ο Αρ.Φύλλου 1156 15 - 19 Μαΐου 2020


  Τα μεγάλα... φάουλ της MLS

H επιβεβλημένη -με βάση τις εξελίξεις- κίνηση της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς να αναστείλει προσωρινά τη διαπραγμάτευση της μετοχής και των ομολόγων της MLS αποτελεί νέο πλήγμα για την εγχώρια αγορά.
ΣEΛ. 12



Διχασμένοι οι τραπεζίτες για την Bad Bank

Aντίδραση πολλαπλών ταχυτήτων και αποχρώσεων προκαλεί στις διοικήσεις του τραπεζικού συστήματος η πρόταση για ίδρυση Bad Bank που επεξεργάζεται η Τράπεζα της Ελλάδος και η οποία αναμένεται, όταν ολοκληρωθεί, να κατατεθεί στην κυβέρνηση και στον Ενιαίο Εποπτικό Μηχανισμό (SSM), στο καθ’ ύλην αρμόδιο εποπτικό όργανο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας.
ΣEΛ. 15



Ανατροπές στο Χ.Α. λόγω MSCI

Σε πλήρη επιβεβαίωση της Societe Generale και του euroday.gr ήταν η τελευταία ανακοίνωση με τις αλλαγές στους δείκτες της MSCI Inc. Πλέον οι μετοχές της Eurobank, της Εθνικής Τράπεζας, της Alpha Bank και της Titan Cement International θα αφαιρεθούν από τον μεγαλύτερο δείκτη MSCI Greece Standard και θα υποβιβαστούν στο μικρότερο δείκτη MSCI Greece Small Cap.

ΣEΛ. 13



Δύσκολο στοίχημα η ανάκαμψη
τύπου «V» για την οικονομία


Oι επενδυτές που αναλογίζονται την επερχόμενη δεκαετία μπορούν να υπολογίζουν σε μία βέβαιη έκβαση: τη διόγκωση του χρέους και μάλιστα κατά πολύ, με τις κεντρικές τράπεζες να επωμίζονται σημαντικό μέρος του βάρους.

ΣEΛ. 29


Back2Top


Διαβάστε περισσότερα στο τεύχος που κυκλοφορεί

 
Copyright © 2002-2017, Media2day Εκδοτική Α.Ε. :: Ταυτότητα :: Επικοινωνία :: Οροι Χρήσης :: www.euro2day.gr