,mn0 :: euro2day focus ::
 :: euro2day ::















Έτος 23ο Αρ.Φύλλου 1155 8 - 12 Μαΐου 2020


  Οι βιομηχανίες και η μάχη του restart

Έτοιμες να ανάψουν και πάλι τις μηχανές των εργοστασίων τους μέσα στο επόμενο δεκαπενθήμερο είναι οι εγχώριες βιομηχανίες που έθεσαν ποσοστό του προσωπικού τους σε καθεστώς διαθεσιμότητας, περιορίζοντας δραστικά ή και μηδενίζοντας το ύψος της παραγωγής τους.
ΣEΛ. 12



Πώς διαβάζει η αγορά
τις εξελίξεις στην πληροφορική


Λίγες μέρες μετά την άρση των περιορισμών για την πανδημία της Covid-19, παράγοντες της αγοράς πληροφορικής δεν είναι σε θέση να προσδιορίσουν το μέγεθος των απωλειών, αλλά ούτε και να εκτιμήσουν τα πιθανά σημαντικά οφέλη που μπορούν να προκύψουν μεσομακροπρόθεσμα για τον κλάδο.
ΣEΛ. 13



Δυσοίωνες προβλέψεις από την Κομισιόν

H Ελλάδα θα είναι η χώρα που θα χτυπηθεί περισσότερο από την πανδημία εκτιμά η Κομισιόν στις Εαρινές Προβλέψεις. Είναι χαρακτηριστικό ότι σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των Βρυξελλών, η χώρα μας θα αντιμετωπίσει ύφεση 9,7%, που είναι το υψηλότερο ποσοστό μεταξύ των κρατών-μελών.

ΣEΛ. 4



Τα λάθη που πρέπει να διορθώσουν
επειγόντως οι κεφαλαιαγορές


Oι κρίσεις αποκαλύπτουν τις ευπάθειες. Και αυτή η κρίση δεν αποτελεί εξαίρεση. Μεταξύ άλλων, ο κορωνοϊός έχει αποκαλύψει τα εύθραυστα σημεία στα χρηματοπιστωτικά συστήματα. Αυτό δεν αποτελεί έκπληξη. Όπως και προηγουμένως, η εξάρτηση από την υψηλή μόχλευση ως του «μαγικού δρόμου» για αυξημένη κερδοφορία έχει οδηγήσει σε ιδιωτικά κέρδη και δημόσιες διασώσεις.

ΣEΛ. 29


Back2Top


Διαβάστε περισσότερα στο τεύχος που κυκλοφορεί

 
Copyright © 2002-2017, Media2day Εκδοτική Α.Ε. :: Ταυτότητα :: Επικοινωνία :: Οροι Χρήσης :: www.euro2day.gr