:: euro2day ::















Έτος 23ο Αρ.Φύλλου 1153 30 Απριλίου - 5 Μαΐου 2020


Νέο σενάριο για τη Ρουμανία

Ενώ μέχρι πριν από λίγες ημέρες ο ρουμανικός Τύπος παρουσίαζε σχεδόν σίγουρες τις συμφωνίες για την πώληση της Telekom Romania στην Orange και της Telekom Romania Mobile στην Digi, εσχάτως άλλαξε... τροπάριο για την τύχη των θυγατρικών του ΟΤE.

Οι Γερμανοί που ελέγχουν τον ΟΤE και τις δύο ρουμανικές εταιρείες εμφανίζονται, σύμφωνα με πρόσφατες πληροφορίες, να εξετάζουν την πώληση και των δύο σε έναν επενδυτή. Έτσι θα αποφύγουν την εξαιρετικά πολύπλοκη διαδικασία διαχωρισμού της τεχνολογικής υποδομής των δύο θυγατρικών του ΟΤΕ που σήμερα διασυνδέονται, αφού είναι μέλη του ιδίου ομίλου.

Η πώληση και των δύο θυγατρικών σε έναν επενδυτή ενδέχεται, όμως, να προκαλέσει αντιδράσεις από πλευράς ρουμανικής κυβέρνησης. Η κυβέρνηση θα έχει τον τελευταίο λόγο σε οποιαδήποτε συμφωνία πώλησης αφού οι τηλεπικοινωνίες θεωρούνται στρατηγικό περιουσιακό στοιχείο.


Ηλεκτρονική διέξοδος

Περίπου 10 εβδομάδες εκτιμά η Housemarket (IKEA) του ομίλου Fourlis ότι θα διαρκέσει η αναστολή λειτουργίας των φυσικών καταστημάτων του ομίλου σε Ελλάδα, Κύπρο και Βουλγαρία. Σε αυτή την υπόθεση, που αποτελεί το βασικό σενάριο, ο όμιλος Housemarket υπολογίζει κάμψη πωλήσεων κατά 10%, με περίπου ισόποση πτώση του κόστους πωληθέντων (σε σχέση με το περσινό αντίστοιχο διάστημα).

Εν τω μεταξύ αυξάνονται σημαντικά, σύμφωνα με τη διοίκησή του, οι online πωλήσεις. Τον Μάρτιο, το ποσοστό έφτασε το 82%. Η δε Eurobank Equities σε πρόσφατη έκθεσή της εκτιμά ότι οι τρέχουσες ηλεκτρονικές πωλήσεις των ΙΚΕΑ και της Intersport καλύπτουν το μηνιαίο -ανελαστικό- κόστος των 7 εκατ. ευρώ για όλο τον όμιλο Fourlis.



Back2Top


Περισσότερα σχόλια στη σελίδα 2 - 3
στο τεύχος που κυκλοφορεί

   
Copyright © 2002-2017, Media2day Εκδοτική Α.Ε. :: Ταυτότητα :: Επικοινωνία :: Οροι Χρήσης :: www.euro2day.gr