,mn0 :: euro2day focus ::
 :: euro2day ::















Έτος 23ο Αρ.Φύλλου 1153 30 Απριλίου - 5 Μαΐου


  Οι εισηγμένες... βαθμολογούνται
με βάση τη ρευστότητα


Πολλές συζητήσεις έχουν ξεκινήσει σχετικά με το πόσες εισηγμένες εταιρείες του Χρηματιστηρίου της Αθήνας θα επιβιώσουν μετά την τρέχουσα κρίση που προέκυψε από την πανδημία του κορωνοϊού. Χρηματιστηριακοί παράγοντες είναι καθησυχαστικοί.
ΣEΛ. 13



Ανατροπές στην αγορά ηλεκτρισμού

Tα πάνω κάτω στην παραγωγή και την προμήθεια ηλεκτρισμού φέρνουν η κλιματική αλλαγή και ο Covid-19, με τις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας (ΑΠΕ) και το φυσικό αέριο να καλύπτουν σχεδόν το 60% της ζήτησης σε ρεύμα της εγχώριας αγοράς, αλλά και τη δεσπόζουσα θέση της ΔΕΗ να αποδυναμώνεται, δίνοντας όλο και μεγαλύτερο χώρο στις καθαρότερες μορφές ενέργειας και στους ανεξάρτητους προμηθευτές.
ΣEΛ. 15



Πέντε εισηγμένες πατούν «restart»

Kόντρα στο γενικότερο περιβάλλον της κρίσης, όπου η πλειονότητα των επιχειρήσεων προσπαθεί να αντεπεξέλθει στη δραστικά μειωμένη ζήτηση, υπάρχουν εισηγμένες εταιρείες που είτε διαθέτουν πλεονάζουσα ρευστότητα και αναζητούν πιθανές αγοραστικές-επενδυτικές ευκαιρίες, είτε επιχειρούν το δικό τους «restart» μέσα από επανεκκίνηση-ανασχεδιασμό των δραστηριοτήτων τους.

ΣEΛ. 11



Βουλιάζει η αγορά εταιρικών ομολόγων

Mια ηλιόλουστη μέρα του Μαΐου του 2012, οι υπάλληλοι της Ford ντύθηκαν με λευκά και μπλε T-shirts, συγκεντρώθηκαν έξω από τα κεντρικά γραφεία της εταιρείας στο Dearborn του Μίσιγκαν και μπήκαν σε σειρά τέτοια ώστε να σχηματίζουν τον γνωστό οβάλ λογότυπο της εταιρείας, για να γιορτάσουν την αποκατάσταση της επενδυτικής βαθμίδας στην πιστοληπτική της αξιολόγηση.

ΣEΛ. 26


Back2Top


Διαβάστε περισσότερα στο τεύχος που κυκλοφορεί

 
Copyright © 2002-2017, Media2day Εκδοτική Α.Ε. :: Ταυτότητα :: Επικοινωνία :: Οροι Χρήσης :: www.euro2day.gr