:: euro2day ::















Έτος 23ο Αρ.Φύλλου 1152 16 - 21 Απριλίου 2020


Ζήτησε παράταση

Στις 15 Απριλίου έληγαν οι προσφορές των δύο διεκδικητών για το πρώτο τμήμα της Γραμμής 4 του Μετρό Αθήνας και η διοίκηση της Αττικό Μετρό ζήτησε να παραταθεί η ισχύς τους. Πρόκειται για εξέλιξη που δείχνει πως δεν έχει κριθεί ακόμα η τύχη του διαγωνισμού του 1,8 δισ. ευρώ για την κατασκευή του τμήματος Άλσος Βεΐκου - Γουδή και πως στην κυβέρνηση εξακολουθούν να αναζητούν φόρμουλα ώστε να προχωρήσει η διαδικασία.

Για το θέμα υπήρξε παρέμβαση και του πρωθυπουργικού γραφείου ώστε να αποφευχθεί μια αρνητική εξέλιξη, δηλαδή η ακύρωση του διαγωνισμού μετά και την πρόσφατη απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας.


Η μερισματική απόδοση... σκίζει

Επιστροφή κεφαλαίου, ύψους 34,95 εκατ. ευρώ (0,35 ευρώ ανά μετοχή), διενήργησε στο τέλος της περσινής χρονιάς η Chipita. Πρόκειται για τη δεύτερη επιστροφή κεφαλαίου εντός του 2019. Είχε προηγηθεί, με απόφαση της τακτικής γενικής των μετόχων στις 24 Ιουνίου, η καταβολή στους μετόχους του ποσού των 14,9 εκατ. ευρώ (0,15 ευρώ ανά μετοχή).

Η εταιρεία απέδωσε στους μετόχους το μεγαλύτερο μέρος του έκτακτου κέρδους (48 εκατ. ευρώ), που ενέγραψε από την πώληση της εναπομείνασας συμμετοχής της στην αιγυπτιακή Edita. Μπορεί η εισαγωγή σε οργανωμένη χρηματιστηριακή αγορά να καθυστερεί εδώ και χρόνια, περιορίζοντας τις δυνατότητες αποεπένδυσης για το Olayan Group, αλλά τουλάχιστον έχει αυξηθεί σημαντικά η μερισματική απόδοση...



Back2Top


Περισσότερα σχόλια στη σελίδα 2 - 3
στο τεύχος που κυκλοφορεί

   
Copyright © 2002-2017, Media2day Εκδοτική Α.Ε. :: Ταυτότητα :: Επικοινωνία :: Οροι Χρήσης :: www.euro2day.gr