,mn0 :: euro2day focus ::
 :: euro2day ::















Έτος 23ο Αρ.Φύλλου 1148 20 -24 Μαρτίου 2020


  Ο κορωνοϊός απειλεί και τα μερίσματα

Xρηματιστηριακοί κύκλοι καλούν τους επενδυτές να είναι επιφυλακτικοί σχετικά με την πολιτική χρηματικών διανομών που θα ακολουθήσουν φέτος αρκετές εισηγμένες εταιρείες, καθώς το κλίμα λόγω του κορωνοϊού, πολύ πιθανόν να τις οδηγήσει σε πιο συντηρητικές επιλογές.
ΣEΛ. 13



Τριπλό καμπανάκι για τη βιομηχανία

H κοινή συνισταμένη του κορωνοϊού, της συμπεριφοράς της κυβέρνησης Ερντογάν και της γενικότερης στασιμότητας που επικρατεί εδώ και χρόνια στην οικονομία της Γηραιάς ηπείρου είναι, σύμφωνα με παράγοντες της αγοράς, οι συζητήσεις που θα ενταθούν με στόχο την αλλαγή του ευρωπαϊκού μοντέλου ανάπτυξης και την πολύ μεγαλύτερη συμμετοχή της βιομηχανίας στο ΑΕΠ.
ΣEΛ. 15



Γιατί θα γυρίσει μπούμερανγκ
ο πόλεμος τιμών στο πετρέλαιο


Mετά την άρνηση της Ρωσίας, την περασμένη εβδομάδα, να αποδεχθεί την πρόταση του OPEC για μείωση της παραγωγής κατά 1,5 εκατ. βαρέλια ημερησίως για να στηριχθούν οι πετρελαϊκές τιμές, η Saudi Aramco ανακοίνωσε στις 7 Μαρτίου πως θα μειώσει τις αποκλίσεις τιμών του Απριλίου κατά 4-6 δολάρια για την Ασία και κατά 7 δολάρια για τις ΗΠΑ.

ΣEΛ. 29



Στα 2+1,8 δισ. το πρώτο πακέτο μέτρων

Πακέτο μέτρων 2+1,8 δισ. ευρώ ανακοίνωσε το οικονομικό επιτελείο με βασικά χαρακτηριστικά την καταβολή ενισχύσεων για εργαζόμενους, ελεύθερους επαγγελματίες και μικρομεσαίες επιχειρήσεις, την παροχή ρευστότητας είτε μέσω δανείων είτε μέσω επιστροφής προκαταβολής φόρου, αλλά και την παράταση της επιδότησης ανεργίας για δυο επιπλέον μήνες.

ΣEΛ. 5 - 6


Back2Top


Διαβάστε περισσότερα στο τεύχος που κυκλοφορεί

 
Copyright © 2002-2017, Media2day Εκδοτική Α.Ε. :: Ταυτότητα :: Επικοινωνία :: Οροι Χρήσης :: www.euro2day.gr