,mn0 :: euro2day focus ::
 :: euro2day ::















Έτος 23ο Αρ.Φύλλου 1146 6 – 10 Μαρτίου 2020


  Στα χαρτιά μένουν διαγωνισμοί
για έργα άνω των 10 δισ. ευρώ.


Διαγωνισμοί για έργα υποδομής άνω των 10 δισ. ευρώ, χωρίς να περιλαμβάνονται οι ενεργειακές επενδύσεις, είτε δεν έχουν ξεκινήσει είτε καθυστερούν εξαιτίας των σοβαρών προβλημάτων στον σχεδιασμό, της στενότητας πόρων, των δικαστικών προσφυγών και ενίοτε της αδυναμίας συνεργασίας μεταξύ κρατικών υπηρεσιών.
ΣEΛ. 12



Ζεσταίνεται η αγορά πληροφορικής

Mέσα στο επόμενο δίμηνο αναμένεται να έχουμε δύο δημόσιες εγγραφές, μέσω των οποίων ιδιώτες και θεσμικοί επενδυτές θα κληθούν να συμμετάσχουν στις αυξήσεις μετοχικού κεφαλαίου της Entersoft (από 3 έως και 5 Μαρτίου) και της Epsilon Net, προκειμένου αυτές να μεταταχθούν από την Εναλλακτική στην Κύρια Αγορά του Χ.Α.
ΣEΛ. 13



Προβληματισμός για το... αντίδοτο
της Fed στον κορωνοϊό


Mε μια κίνηση που δεν συνηθίζει, η ομοσπονδιακή τράπεζα των ΗΠΑ (Fed) προχώρησε σε μείωση 50 μονάδων βάσης στα επιτόκιά της, στο 1% με 1,25% από 1,5% με 1,75%, δείχνοντας τη σημασία που έχει αρχίσει να αποκτά ο κορωνοϊός στην παγκόσμια οικονομία.

ΣEΛ. 26



Πλήγμα ως 0,7% του ΑΕΠ από τον κορωνοϊό

Φρένο στον ρυθμό ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας βάζει ο κορωνοϊός, με το Ελληνικό Δημοσιονομικό Συμβούλιο (ΕΔΣ) να εκτιμά πως οι επιπτώσεις στο ΑΕΠ το 2020 θα μπορούσαν να είναι από 0,3 έως και 0,7 μονάδες (έναντι της αρχικής του πρόβλεψης για επέκταση με ρυθμό 2,54% φέτος).

ΣEΛ.8 - 5


Back2Top


Διαβάστε περισσότερα στο τεύχος που κυκλοφορεί

 
Copyright © 2002-2017, Media2day Εκδοτική Α.Ε. :: Ταυτότητα :: Επικοινωνία :: Οροι Χρήσης :: www.euro2day.gr