:: euro2day ::















Έτος 22ο Αρ.Φύλλου 1124 4 - 8 Οκτ 2019


Άβαξ: πωλητήριο σε ΣΔΙΤ σχολείων

Ξένος επενδυτής φαίνεται πως εξαγοράζει τη σύμβαση ΣΔΙΤ για την εκμετάλλευση δέκα σχολείων της Αττικής που πώλησε η Άβαξ, μαζί με τα δύο ομόλογα περιορισμένης εξασφάλισης. Η συμφωνία υπεγράφη στις αρχές Αυγούστου και προβλέπει την πώληση του ΣΔΙΤ των 10 Σχολείων Αττικής, τα οποία είχε κατασκευάσει πριν λίγα χρόνια και είχε αναλάβει την τεχνική διαχείρισή τους σε μακροπρόθεσμο ορίζοντα.

Η υπογραφείσα συμφωνία «προβλέπει τη μεταβίβαση την 1η/10/2019 από την εταιρεία του συνόλου των μετοχών της εταιρείας ΣΔΙΤ, καθώς και του τρέχοντος συνόλου δύο διαφορετικών σειρών ομολόγων περιορισμένης εξασφάλισης, τα οποία είχαν εκδοθεί από την εταιρεία», σύμφωνα με την εξαμηνιαία λογιστική κατάσταση.


Πώς η Pasal κούρεψε την Trastor

Κούρεμα που αγγίζει το 95% υπέστη η Trastor, μετά τη συμφωνία εξυγίανσης της Ρasal Development που εγκρίθηκε στα μέσα Αυγούστου από το Πολυμελές Πρωτοδικείο Αθηνών.

Σύμφωνα με το επικυρωμένο σχέδιο εξυγίανσης, η Pasal θα καταβάλει στην Trastor ποσοστό 5,2% της συνολικής απαίτησής της, ύψους 4,9 εκατ. ευρώ, δηλαδή το ποσό των 255.000 ευρώ σε πέντε ετήσιες δόσεις, 51.000 ευρώ εκάστη, «πλέον επιτοκίου Euribor εξαμήνου +1%, αρχής γενομένης της πρώτης καταβολής σε ένα έτος από την έκδοση της ως άνω αποφάσεως, ενώ το υπόλοιπο της απαίτησης αποσβένυται και διαγράφεται».



Back2Top


Περισσότερα σχόλια στη σελίδα 2 - 3
στο τεύχος που κυκλοφορεί

 
Copyright © 2002-2017, Media2day Εκδοτική Α.Ε. :: Ταυτότητα :: Επικοινωνία :: Οροι Χρήσης :: www.euro2day.gr