:: euro2day ::















Έτος 22ο Αρ.Φύλλου 1122 20. -24 Σεπτεμβρίου. 2019


Όταν η επιμονή... ανταμείβεται

Σκληρό αγώνα έδωσε ο πρώην υπουργός και υποψήφιος περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Κώστας Σπηλιόπουλος, προκειμένου να τοποθετηθεί στην ΕΡΓΟΣΕ, στο τιμόνι της οποίας είχε βρεθεί και κατά το παρελθόν. Τελικά, εγκρίθηκε από την αρμόδια επιτροπή της Βουλής η τοποθέτηση του κ. Σπηλιόπουλου στον ΟΣΕ.

Ο πρώην υπουργός θα κληθεί να διαχειριστεί πολλά ανοιχτά μέτωπα στον ΟΣΕ, όπως η συντήρηση του σιδηροδρομικού δικτύου, που στην πλειοψηφία του βρίσκεται σε κακή κατάσταση, αλλά και η σύνδεση του σιδηροδρόμου με το λιμάνι της Πάτρας.

Πρόκειται για άλλο ένα έργο-φάντασμα, που εξαγγέλλεται χωρίς να προχωράει, αφού η δημοτική αρχή θέλει η σύνδεση να γίνει υπόγεια.


Οι τραπεζικές κινήσεις στη Unisoft

Πριν πωλήσουν τη Unisoft στη SoftOne, οι τράπεζες μέτοχοι και πιστωτές της εταιρείας κεφαλαιοποίησαν δανειακές υποχρεώσεις της, ύψους 5 εκατ. ευρώ. Η παραπάνω κεφαλαιοποίηση έφερε αλλαγές στη μετοχική σύνθεση. Για παράδειγμα, η Eurobank κεφαλαιοποίησε τις περισσότερες απαιτήσεις και η συμμετοχή της στη Unisoft αυξήθηκε από 18,02% σε 29,06%. Η Πειραιώς κεφαλαιοποίησε απαίτηση 1 εκατ. ευρώ και είδε το ποσοστό της να ανέρχεται στο 26,73% από 23%.

Στις 18 Απριλίου, οι τράπεζες αφού ολοκλήρωσαν κουρέματα και κεφαλαιοποιήσεις απαιτήσεων, πούλησαν στη SoftOne τη Unisoft. Για το 26,73% η Πειραιώς εισέπραξε 700.000 ευρώ, ενώ η Eurobank πούλησε το 29,06%, έναντι τιμήματος 800.000 ευρώ.



Back2Top


Περισσότερα σχόλια στη σελίδα 2 - 3
στο τεύχος που κυκλοφορεί

 
Copyright © 2002-2017, Media2day Εκδοτική Α.Ε. :: Ταυτότητα :: Επικοινωνία :: Οροι Χρήσης :: www.euro2day.gr