:: euro2day focus ::
 :: euro2day ::
 















Έτος 22ο Αρ.Φύλλου 1122 20. - 24 Σεπτεμβρίου. 2019


ΑΛΛΑΓΗ ΣΚΗΝΙΚΟΥ

Οι μεταβολές ουσίας στο Χρηματιστήριο
και τα νέα στοιχήματα
H
χρηματιστηριακή αγορά από τις αρχές του χρόνου προεξόφλησε με ισχυρή άνοδο την αλλαγή πολιτικού σκηνικού και τη διαμόρφωση συνθηκών κυβερνητικής σταθερότητας. Μετά τις εκλογές του Ιουλίου, όμως, σταθεροποιήθηκε, στέλνοντας ένα διαφορετικό μήνυμα: δεν αρκούν οι. ευγενείς προθέσεις, χρειάζονται συγκεκριμένα δείγματα γραφής.

Η νέα κυβέρνηση φαίνεται πως έλαβε το μήνυμα και κινήθηκε σύντονα σε θέματα που θεωρούνται κομβικά. Κινήσεις όπως η επιτάχυνση των διαδικασιών για την επένδυση στο Ελληνικό, οι αλλαγές στη φορολογία των επιχειρήσεων κ.ά. έστειλαν το σήμα της θετικής ανταπόκρισης και επέστρεψαν την. μπάλα στις επιχειρήσεις και στην ίδια την αγορά. Και από εκεί η απάντηση ήταν καταφατική: η επιτυχημένη έκδοση ομολόγου από τον ΟΤΕ, όπως και η ανακοίνωση μεγάλης αύξησης μετοχικού κεφαλαίου από τη Lamda (ακριβώς για την επένδυση στο Ελληνικό) δείχνουν ότι υπάρχουν τα περιθώρια και οι «παίκτες» για αποφασιστικά επιχειρηματικά βήματα. Ασφαλώς είναι πολύ νωρίς για να φανεί το αποτύπωμα αυτών των εξελίξεων στην πραγματική οικονομία.

Όμως, είναι σαφές ότι οι διεργασίες που συντελούνται και οι κινήσεις που βρίσκονται σε εξέλιξη, αλλάζουν καταλυτικά τα δεδομένα και διαμορφώνουν μια νέα τάση. Και ειδικά για το Χρηματιστήριο της Αθήνας, σε συνάρτηση βέβαια με τις διεθνείς εξελίξεις, φαίνεται πως δημιουργείται μια νέα δυναμική.



Back2Top

Διαβάστε το Cover Story στις σελίδες 8 - 9
στο τεύχος που κυκλοφορεί

   
Copyright © 2002-2017, Media2day Εκδοτική Α.Ε. :: Ταυτότητα :: Επικοινωνία :: Οροι Χρήσης :: www.euro2day.gr