:: euro2day ::















Έτος 22ο Αρ.Φύλλου 1108 14- 18 Ιουνίου 2019


ΕΤΕ: η εθελουσία και οι εξελίξεις
σε Κύπρο, Ρουμανία

Έληξε στις10 Ιουνίου η παράταση που δόθηκε στο πρόγραμμα εθελουσίας της Εθνικής Τράπεζας, με την ανταπόκριση να παραμένει χαμηλή. Λιγότερα από 400 άτομα έχουν αιτηθεί, σύμφωνα με πληροφορίες, την οικειοθελή τους αποχώρηση. Αριθμός μικρός, σε σύγκριση ακόμη και με τον συντηρητικό στόχο για συμμετοχή 750 ατόμων. Ως εκ τούτου, το πρόγραμμα ενδέχεται να παραμείνει, άτυπα, ανοικτό για τους επόμενους μήνες ή να ξανανοίξει μέσα στη χρονιά. Εν τω μεταξύ, για διαφορετικούς λόγους καθυστερεί η ολοκλήρωση της αποεπένδυσης σε Ρουμανία και Κύπρο.

Στη Ρουμανία η όξυνση της πολιτικής διαμάχης κάνει την κρατική EximBank, που πλειοδότησε στον διαγωνισμό για τη Romaneasca Banca, να καθυστερεί, ενώ στην Κύπρο η νέα διοίκηση της Astrobank ζητά επιπρόσθετα στοιχεία και διευκρινίσεις.



Η Εγνατία Οδός και ο διευθύνων
σύμβουλος... υπό προθεσμία

Μέχρι τον Σεπτέμβριο, οπότε και αναμένεται να ξεκινήσει νέα διαδικασία επιλογής διοίκησης, από τη νέα κυβέρνηση, φαίνεται πως θα μείνει στο τιμόνι της Εγνατία Οδός Α.Ε. ο κ. Θανάσης Σχίζας. Η τοποθέτηση του κ. Σχίζα στη θέση του διευθύνοντος συμβούλου εγκρίθηκε από το διοικητικό συμβούλιο του ΤΑΙΠΕΔ, το οποίο δεν είχε και πολλά περιθώρια, καθώς ο πρώην επικεφαλής της ΓΑΙΑΟΣΕ είχε περάσει από την αρμόδια επιτροπή της Βουλής με στήριξη του υπουργού Υποδομών Χρ. Σπίρτζη.

Στη θέση του προέδρου αναμένεται να παραμείνει μέχρι το φθινόπωρο ο κ. Αποστ. Αντωνούδης, καθώς η διαδικασία αντικατάστασής του παγώνει και λόγω των εκλογών.



Back2Top


Περισσότερα σχόλια στη σελίδα 2 - 3
στο τεύχος που κυκλοφορεί

 
Copyright © 2002-2017, Media2day Εκδοτική Α.Ε. :: Ταυτότητα :: Επικοινωνία :: Οροι Χρήσης :: www.euro2day.gr