:: euro2day ::















Έτος 22ο Αρ.Φύλλου 1104 17 - 21 Μαΐου 2019


Οι αποδόσεις της Alpha Trust

Εκτός από τη διανομή μερίσματος, η εισηγμένη στην Εναλλακτική Αγορά του Χ.Α. Alpha Trust ΑΕΔΑΚ θα προχωρήσει και σε επιστροφή κεφαλαίου ύψους 0,26 ευρώ ανά μετοχή. Χρειάζονται ωστόσο δύο επισημάνσεις.

Πρώτον, η ΑΤΡΑΣΤ θα είναι η πρώτη εισηγμένη που -μετά την επικείμενη επιστροφή κεφαλαίου- θα διαθέτει ονομαστική αξία μετοχής 0,04 ευρώ, δηλαδή το ελάχιστο επιτρεπόμενο όριο από τον εταιρικό νόμο που ψηφίστηκε πέρυσι (με βάση τον προηγούμενο θεσμικό πλαίσιο του 1920, το κάτω όριο ήταν 0,30 ευρώ). Και δεύτερον, η επιστροφή κεφαλαίου θα αφορά όχι μόνο διανομή μετρητών, αλλά και διανομή «σε είδος». Οψόμεθα.

ΥΓ. Τα αποτελέσματα της εισηγμένης επηρεάζονται από την εκάστοτε πορεία των αγορών σε Ελλάδα και εξωτερικό. Και προφανώς η εισηγμένη εταιρεία θέλει να συνεχιστεί η εικόνα που έχουν εμφανίσει οι αγορές κατά τους πρώτους μήνες της φετινής χρονιάς.



Τα... κυπριακά της Trastor

Με πρωτοβουλία του προέδρου της Λάμπρου Παπαδόπουλου, οι τρεις δημοσιογράφοι που πήγαν στη γενική συνέλευση της επενδυτικής εταιρείας ακινήτων αποκλείστηκαν από τη γενική συνέλευση στην οποία συζητήθηκε η κουτσουρεμένη αύξηση μετοχικού κεφαλαίου σε σχέση με τις αρχικές ανακοινώσεις.

Ακούσαμε πως ο κ. Παπαδόπουλος επικαλέστηκε το γεγονός πως στην Κύπρο είναι συνηθισμένο φαινόμενο να παρακολουθούν τις γενικές συνελεύσεις μόνο οι μέτοχοι και όχι οι δημοσιογράφοι. Πάντως, στην περίπτωση της Trastor, οι δημοσιογράφοι θα βοηθούσαν ώστε να φαίνονται περισσότεροι οι επενδυτές!

Η γενική συνέλευση πραγματοποιήθηκε σε μια αίθουσα συσκέψεων παρουσία 3-4 μικρομετόχων...



Back2Top


Περισσότερα σχόλια στη σελίδα 2 - 3
στο τεύχος που κυκλοφορεί

 
Copyright © 2002-2017, Media2day Εκδοτική Α.Ε. :: Ταυτότητα :: Επικοινωνία :: Οροι Χρήσης :: www.euro2day.gr