:: euro2day ::















Έτος 22ο Αρ.Φύλλου 1097 29 - 2 Απριλίου 2019


Αίτηση ανακοπής... τέλος

Απέρριψε -ως αναρμόδιο να αποφασίσει- το Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών την αίτηση ανακοπής που είχε καταθέσει ομάδα μικροεπενδυτών της Folli Follie, κατά του πλειστηριασμού του 35,7% των Αττικών Πολυκαταστημάτων. Αν και ο πλειστηριασμός είχε προχωρήσει κανονικά και διενεργήθηκε στις 12 Δεκεμβρίου 2018, η αίτηση ανακοπής η οποία συζητήθηκε στις 29 Ιανουαρίου είχε δημιουργήσει ένα νομικό. λόξιγκα στη διαδικασία. Η αίτηση είχε υποβληθεί από ομάδα 96 μικρομετόχων της F.F., οι οποίοι επικαλέστηκαν τόσο την καταχρηστική στάση της Folli Follie έναντί τους, όσο και την εκτίμηση πως η «δίκαια» τιμή εκποίησης του εν λόγω ποσοστού άγγιζε τα 70 εκατ. ευρώ (έναντι 41.598.264,4 εκατ. Ευρώ).

Οι ανακόπτοντες, ωστόσο, είχαν εξ αρχής αφήσει να εννοηθεί πως δεν προτίθενται να προχωρήσουν σε αίτηση αναστολής του πλειστηριασμού (πράξη που συνήθως υποστηρίζει την ανακοπή), γεγονός που ερμηνεύθηκε από νομικούς κύκλους περισσότερο ως μια προσπάθεια κατοχύρωσης δικαιωμάτων παρά ως πράξη παρεμπόδισης του πλειστηριασμού. Μετά ωστόσο την αναρμοδιότητα του Μονομελούς Πρωτοδικείου, φαίνεται ότι και η αρχική αίτηση ανακοπής εγκαταλείπεται...



Η μεγάλη επένδυση της Motor Oil

Μια νέα μεγάλη επένδυση προανήγγειλε η διοίκηση της Motor Oil κατά την τηλεδιάσκεψη με τους αναλυτές για τα αποτελέσματα χρήσης 2018. Η μητρική του ομώνυμου, πολυσχιδούς πλέον, ομίλου θα προχωρήσει στην εγκατάσταση μονάδας που θα επεξεργάζεται νάφθα για να παράγει βενζίνη. Περισσότερες λεπτομέρειες για το ύψος της επένδυσης και το χρονοδιάγραμμα υλοποίησης θα ανακοινωθούν τον Μάιο μαζί με τα αποτελέσματα πρώτου τριμήνου. Αναλυτές, πάντως, εκτιμούν ότι τέτοιου είδους επενδύσεις ξεπερνούν τα 200 εκατ. ευρώ.

ΥΓ. Η μείωση του μεριδίου αγοράς της Motor Oil στο μαζούτ οφείλεται, όπως αναφέρει η έκθεση διοίκησης, στις σταδιακά μειούμενες πωλήσεις μαζούτ προς τη ΔΕΗ, οι οποίες από το 2017 είναι μηδενικές.



Back2Top


Περισσότερα σχόλια στη σελίδα 2 - 3
στο τεύχος που κυκλοφορεί

 
Copyright © 2002-2017, Media2day Εκδοτική Α.Ε. :: Ταυτότητα :: Επικοινωνία :: Οροι Χρήσης :: www.euro2day.gr