:: euro2day ::















Έτος 22ο Αρ.Φύλλου 1086 11 - 15 Ιανουαρίου 2019


Τα πωλητήρια της PQH

Στην πώληση δύο χαρτοφυλακίων θα προχωρήσει εντός του 2019 ο εκκαθαριστής των 15 bad banks και της υπό εκκαθάριση ΑΤΕ Leasing. Το ένα θα αφορά σε NPLs χωρίς εξασφαλίσεις, ονομαστικής αξίας περίπου 1,1 δισ. ευρώ.

Το άλλο θα είναι πολύ μεγαλύτερο και θα αφορά σε κόκκινα με εξασφαλίσεις επί ακινήτων. Για το τελευταίο ακούγεται ότι θα είναι το μεγαλύτερο χαρτοφυλάκιο της κατηγορίας, που έχει βγει ως τώρα προς πώληση. Σύμβουλος και για τα δύο χαρτοφυλάκια είναι η Morgan Stanley. Για να δούμε αν αυτή τη φορά οι πωλήσεις προχωρήσουν, καθώς το προηγούμενο εγχείρημα προσέκρουσε στην κωλυσιεργία της Επιτροπής Ειδικών Εκκαθαρίσεων της ΤτΕ.

Η Αττικής και οι πρόσθετες προβλέψεις

Με πρόσθετες προβλέψεις για αναμενόμενες ζημίες πιστωτικού κινδύνου θα επιβαρυνθεί η Τράπεζα Αττικής, κατά το δ' τρίμηνο του 2018. Αυτό τουλάχιστον προκύπτει από την ανάγνωση των περιοδικών οικονομικών καταστάσεων 9μήνου, στις οποίες η τράπεζα αναφέρει ότι προέκυψαν νέα στοιχεία, που δεν είχε στη διάθεσή της, όταν εκτίμησε στις αρχές του 2018 την επίδραση της ζημίας από την υιοθέτηση του IFRS 9. Οι προβλέψεις της τράπεζας στο 9μηνο ανέρχονταν στα 24,6 εκατ. ευρώ και τα προ προβλέψεων κέρδη στα 9,9 εκατ. ευρώ.

Στο δ' τρίμηνο βέβαια θα έχει το εφάπαξ όφελος των 47 εκατ. ευρώ από την πώληση στην PIMCO του junior ομολόγου της τιτλοποίησης δανείων ονομαστικής αξίας 700,5 εκατ. ευρώ. Μέρος αυτών θα πάνε για σχηματισμό πρόσθετων προβλέψεων.



Back2Top


Περισσότερα σχόλια στη σελίδα 2 - 3
στο τεύχος που κυκλοφορεί

 
Copyright © 2002-2017, Media2day Εκδοτική Α.Ε. :: Ταυτότητα :: Επικοινωνία :: Οροι Χρήσης :: www.euro2day.gr