:: euro2day ::















Έτος 21ο Αρ.Φύλλου 1080 30 Νοεμβρίου - 4 Δεκεμβρίου 2018


Ο ΟΛΠ μεταξύ κινέζικης...
καμαρίλας και «διαδικασιών»

Όσοι προσπαθούν να καταλάβουν πού ακριβώς έχουν κολλήσει εκείνες οι κινεζικές επενδύσεις των εκατοντάδων εκατομμυρίων στον ΟΛΠ πρέπει να αναζητήσουν τις αιτίες στο μείγμα «καμαρίλας» Πεκίνου και γραφειοκρατίας Αθηνών.

Στον Πειραιά, κάθε φορά που κάποιος ρωτά τι ακριβώς συμβαίνει με κάποιο ζήτημα και για ποιο λόγο χρειάζονται μήνες προκειμένου να προχωρήσει, λαμβάνει την απάντηση «procedures, procedures» («διαδικασίες» στα ελληνικά).

Αλλά και οι σχέσεις των Κινέζων μεταξύ τους δεν είναι και τόσο αγαστές, με αποτέλεσμα να ακούγονται διάφορα. Λέγεται, μάλιστα, πως εξαιτίας του αλληλοσπαραγμού, ο νέος επικεφαλής του OΛΠ (ο κάπτεν Φου «αποστρατεύεται» αφού υπογράψει τον ισολογισμό 2018 του Οργανισμού) θα έρθει πακέτο από το Πεκίνο...

Chipita: γιατί σκοντάφτει το deal

Στην άρνηση κάποιων εκ των συνεταίρων της Chipita να δεσμευτούν ότι θα τηρήσουν τις συμφωνίες, στο ενδεχόμενο αλλαγής μετοχικού ελέγχου, σκοντάφτει, όπως πληροφορείται η στήλη, το deal με τη Mondelez.

Συγκεκριμένα η Chipita δραστηριοποιείται σε σειρά αγορών, μέσω joint ventures. Κάποιες από αυτές τις μικτές θυγατρικές είναι πλέον υπολογίσιμοι όμιλοι (π.χ. η αιγυπτιακή Edita Food Industries) και διαθέτουν ισχυρό δίκτυο διανομής, το οποίο χρησιμοποιεί η Chipita για την προώθηση δικών της προϊόντων.



Back2Top


Περισσότερα σχόλια στη σελίδα 2 - 3
στο τεύχος που κυκλοφορεί

 
Copyright © 2002-2017, Media2day Εκδοτική Α.Ε. :: Ταυτότητα :: Επικοινωνία :: Οροι Χρήσης :: www.euro2day.gr