:: euro2day ::















Έτος 21ο Αρ.Φύλλου 1080 30 Νοεμβρίου - 4 Δεκεμβρίου 2018


  Χ.Α.: το τέλος 12 «πρωταγωνιστών»

Πικρή γεύση αφήνει στο επενδυτικό κοινό η διαγραφή δώδεκα μετοχών από το Χρηματιστήριο της Αθήνας. Όσο κι αν οι επενδυτές γνώριζαν τη δυσχερή θέση στην οποία είχαν περιέλθει εδώ και χρόνια οι συγκεκριμένες εταιρείες, κανείς δεν μπορεί να παραβλέψει πως σ’ αυτές συγκαταλέγονται εταιρείες που είχαν γνωρίσει δόξες στο παρελθόν.

ΣEΛ. 13



Οι κερδισμένοι και οι χαμένοι
από τις μειώσεις στον ΕΝΦΙΑ


Mόνο όσα φυσικά πρόσωπα έχουν συνολική ακίνητη περιουσία αξίας έως 60.000 ευρώ μπορούν να προσδοκούν σε μείωση ΕΝΦΙΑ κατά 30% το 2019, ενώ για τους φορολογούμενους με πολλαπλάσια αξία ακίνητης περιουσίας, οι ωφέλειες από τις διατάξεις νόμου οι οποίες κατατέθηκαν στη Βουλή εξανεμίζονται σταδιακά, για να σβήσουν στην περιοχή των 200.000 ευρώ ακίνητης περιουσίας.
ΣEΛ. 7



Ο πονοκέφαλος της φορολογίας
και το νέο τοπίο στις ΑΕΕΑΠ


Eνώ όλοι περιμένουν να αυξηθούν οι εισηγμένες εταιρείες επενδύσεων σε ακίνητη περιουσία (ΑΕΕΑΠ), προς το παρόν μειώνονται! Η απόφαση για συγχώνευση της Grivalia, της δεύτερης μεγαλύτερης ελληνικής ΑΕΕΑΠ, με τη Eurobank κάνει παράγοντες της αγοράς να θυμίσουν ότι η φορολογική μεταχείριση του κλάδου αφαιρεί αξία από τις επιχειρήσεις και στην ουσία αποτελεί αντικίνητρο για τη σύσταση νέων εταιρειών.

ΣEΛ. 14



Eurobank: η «ουρά» της κίνησης με Grivalia

Pεαλιστικό κρίνει η αγορά το σχέδιο της Eurobank να προχωρήσει, μέχρι το τέλος του 2019, σε τιτλοποίηση και απο-ενοποίηση κόκκινων δανείων, ονομαστικής αξίας 7+2 δισ. ευρώ, επιτυγχάνοντας δύο χρόνια νωρίτερα τον στόχο του τριετούς πλάνου μείωσης των μη εξυπηρετούμενων ανοιγμάτων της.

ΣEΛ. 15


Back2Top


Διαβάστε περισσότερα στο τεύχος που κυκλοφορεί

 
Copyright © 2002-2017, Media2day Εκδοτική Α.Ε. :: Ταυτότητα :: Επικοινωνία :: Οροι Χρήσης :: www.euro2day.gr