:: euro2day ::















Έτος 21ο Αρ.Φύλλου 1079 23 - 27 Νοεμβρίου 2018


Ο δανεισμός και η «ιδιαιτερότητα»
της Χαλυβουργικής

Ιδιαίτερη περίπτωση, μεταξύ των υπερδανεισμένων επιχειρήσεων, συνιστά, σύμφωνα με τραπεζικά στελέχη, η Χαλυβουργική. Από το ξέσπασμα της κρίσης στην Ελλάδα ως και το 2016, η οικογένεια Αγγελοπούλου χρηματοδότησε την ιστορική χαλυβουργία με 80 εκατ. ευρώ.

Όλα αυτά για να κρατάει τη Χαλυβουργική σε μίνιμουμ λειτουργία (λειτουργούσε μόνο η μονάδα ανακύκλωσης), καθώς το χαλυβουργείο είχε σταματήσει τη λειτουργία του καιρό πριν.

Υπό το παραπάνω πρίσμα, αν δεν υπήρχε η ενδοοικογενειακή προστριβή, δύσκολα οι πιστωτές της Χαλυβουργικής θα αποφάσιζαν να κινήσουν διαδικασίες...

Ποια ακίνητα της Βωβός
βγάζει στο σφυρί η Alpha

Ξεκίνησε ο διαγωνισμός για την πώληση από την Alpha Bank χαρτοφυλακίου με 4-5 ακίνητα πρώην ιδιοκτησίας Βωβός, τα οποία έχουν περιέλθει στην κατοχή της τράπεζας. Πρόκειται για επαγγελματικά ακίνητα, τα οποία είναι μισθωμένα από μεγάλες εταιρείες (Vodafone, Samsung, AXA κ.ά.) και βρίσκονται σε κεντρικούς δρόμους (Λ. Κηφισίας, Λ. Κηφισού, Μιχαλακοπούλου). Η αξία τους εκτιμάται ότι ξεπερνά τα 70 εκατ. ευρώ.

Λόγω των λειτουργικών μισθώσεων, στον διαγωνισμό αναμένεται να συμμετάσχουν μεγάλες ΑΕΕΑΠ (Grivalia, Πανγαία), real estate funds (CRECO) καθώς και κάποια private equity funds.



Back2Top


Περισσότερα σχόλια στη σελίδα 2 - 3
στο τεύχος που κυκλοφορεί

 
Copyright © 2002-2017, Media2day Εκδοτική Α.Ε. :: Ταυτότητα :: Επικοινωνία :: Οροι Χρήσης :: www.euro2day.gr