:: euro2day ::















Έτος 21ο Αρ.Φύλλου 1078 16 - 20 Νοεμβρίου 2018


Η FFG, το damage control
και η πώληση. ασημικών

Μια και πολύς λόγος γίνεται τελευταία για τις επενδύσεις της MΟΗ σε κλάδους μη συναφείς με το παραδοσιακό της αντικείμενο, ο εισηγμένος όμιλος έχει αποκτήσει από τον Ιανουάριο του 2018 μικρό ποσοστό και στην ασφαλιστική εταιρεία Hellas Direct (κυπριακών συμφερόντων, με δραστηριότητα σε Ελλάδα και Κύπρο).

Αν και η εταιρεία παραχώρησε σχεδόν άμεσα ενέχυρο στους τραπεζικούς της πιστωτές (το γνωστό ποσοστό του 35,5% των Αττικών Πολυκαταστημάτων), εν τούτοις επέλεξε να αφήσει τους υπόλοιπους πιστωτές της χωρίς εξασφαλίσεις και χωρίς ξεκάθαρες υποσχέσεις καθ' όλη τη διάρκεια της άτυπης διαπραγμάτευσης που παραλλήλως τρέχει εφόσον εκείνη κατέφυγε στις πρόνοιες του πτωχευτικού.

Προετοιμάζοντας τώρα μια νέα αίτηση προστασίας από πιστωτές - όπου έχει ανάγκη μεταξύ άλλων και τη συναίνεση του 20% των μη εξασφαλισμένων πιστωτών της, δηλαδή των ομολογιούχων- φέρεται να αποδέχεται να δώσει κάποια εχέγγυα.

Στο πλαίσιο αυτό φέρεται να έχει αποφασίσει πλέον την προσημείωση ακινήτου που κατέχει η ασιατική θυγατρική της στο Χονγκ Κονγκ υπέρ του γκρουπ των ομολογιούχων της. Με τη σειρά τους εκείνοι φέρονται διατεθειμένοι να προσφέρουν έντοκο δάνειο στη Folli Follie. To εν λόγω ακίνητο αποτιμάται στα 20 εκατ. ευρώ, αλλά με το εύλογο discount εκτιμάται ότι θα μπορούσε να φέρει ρευστότητα της τάξης των 10-12 εκατ. ευρώ μόνον στα ταμεία της εταιρείας.

Αν και διόλου ευκαταφρόνητο, το ποσό αυτό δεν φθάνει καν να καλύψει τις μηνιαίες ανάγκες πληρωμής των προμηθευτών της εταιρείας, αφού - κατά δήλωση εκπροσώπων της διοίκησής της - αυτές ανέρχονται σε 15 εκατ. ευρώ... Σε κάθε περίπτωση το στοίχημα για το νέο πλέον διοικητικό συμβούλιο της FFG είναι να κρατήσει ζωντανή την ελπίδα της αναδιάρθρωσης, ώστε να μην φθάσει η κατάσταση σε μια άτακτη πτώχευση και στη "χαρά του συνδίκου"...

Τα ευτράπελα με τις προκηρύξεις
για τους γενικούς γραμματείς

Σε καυτή πατάτα έχει μετατραπεί η υπόθεση των γενικών γραμματέων τετραετούς θητείας, θέμα που έχει συμφωνηθεί με τους δανειστές, για το υπουργείο Οικονομίας. Η παρούσα ηγεσία κληρονόμησε μια σειρά από προκηρύξεις για γενικούς γραμματείς του υπουργείου που προκαλούν αντιδράσεις. Για παράδειγμα, ο κ. Δραγασάκης (όπως και άλλοι πολιτειακοί και πολιτικοί παράγοντες σε Ελλάδα και Ε.Ε.) έλαβε μια επιστολή από αποφοίτους ελληνικών πανεπιστημιακών σχολών Φυσικής και Χημείας.

Στην επιστολή επισημαίνεται κάτι που είχε γράψει το Euro2day.gr: Κάτοχος πτυχίου Χημείας αποκλείεται, με βάση τη σχετική προκήρυξη, από τη διεκδίκηση της θέσης του γενικού γραμματέα Βιομηχανίας. Απόφοιτοι «φυσικοχημικών σχολών» αποκλείονται, επίσης, από τη διεκδίκηση της θέσης του γενικού γραμματέα ΕΣΠΑ. Από την ίδια θέση αποκλείονται και οι απόφοιτοι μαθηματικών σχολών! Οι απόφοιτοι υποστηρίζουν πως «δεν θίγονται απλώς τα δικαιώματα Ελλήνων επιστημόνων, θίγεται η έννοια του κράτους δικαίου, αξιοκρατίας και ισονομίας».

Η στήλη έχει εντοπίσει και άλλα ευτράπελα στις προκηρύξεις που προχώρησε η προηγούμενη ηγεσία του υπουργείου Οικονομίας. Για παράδειγμα, απόφοιτος της σχολής Πολιτικών Επιστημών Ρεθύμνου μπορεί να υποβάλει αίτηση για τη θέση του γενικού γραμματέα ΕΣΠΑ. Δεν μπορεί, όμως, να συμμετάσχει ένας απόφοιτος της σχολής Πολιτικών Επιστημών της Παντείου!

Ο κατάλογος με τις απίστευτες εξαιρέσεις δεν έχει τέλος, με αποτέλεσμα να θεωρούνται σίγουρες οι προσφυγές από υποψηφίους. Ευτυχώς η διαδικασία για τους νέους γενικούς γραμματείς έχει παγώσει...



Back2Top


Περισσότερα σχόλια στη σελίδα 2 - 3
στο τεύχος που κυκλοφορεί

 
Copyright © 2002-2017, Media2day Εκδοτική Α.Ε. :: Ταυτότητα :: Επικοινωνία :: Οροι Χρήσης :: www.euro2day.gr