:: euro2day ::















Έτος 21ο Αρ.Φύλλου 1078 16 - 20 Νοεμβρίου 2018


  Θετικό μήνυμα από τα εννεάμηνα

Στήριγμα στα αποτελέσματα εννεαμήνου θα αναζητήσει η εγχώρια χρηματιστηριακή αγορά, στην προσπάθειά της να ξεπεράσει μια σειρά προκλήσεων που καλείται να αντιμετωπίσει, όπως το υπάρχον κλίμα πολιτικής αβεβαιότητας, οι υψηλές αποδόσεις των ελληνικών κρατικών ομολόγων και οι προβλέψεις για ψαλίδισμα των ρυθμών οικονομικής ανάπτυξης.

ΣEΛ. 13



Τράπεζες: έρχονται ανταλλαγές
εταιρικών δανείων


Tράμπες δανείων προβληματικών επιχειρήσεων συζητούν, εκ νέου, οι τέσσερις συστημικές τράπεζες, σε μια προσπάθεια να ξεμπλοκάρουν χρονίζουσες υποθέσεις εξυγίανσης, χωρίς την ίδια στιγμή να πληγώσουν την κεφαλαιακή τους θέση.
ΣEΛ. 15



Προβλήματα από το ακριβό δολάριο
σε μετοχές και οικονομίες


Tο αμερικανικό νόμισμα έχει ήδη κερδίσει πάνω από 10% από τα χαμηλά του στις αρχές του έτους έναντι των βασικών του «αντιπάλων» (ο δείκτης DXY συγκρίνει την πορεία του αμερικανικού δολαρίου έναντι του ευρώ, του ιαπωνικού γιεν, της στερλίνας, του καναδέζικου δολαρίου, της σουηδικής κορόνας και του ελβετικού φράγκου) και το ερώτημα που δημιουργείται είναι αν μπορεί να συνεχίσει την ανοδική του πορεία χωρίς να επηρεάσει πλέον αρνητικά την οικονομία των ΗΠΑ, τις παγκόσμιες αγορές μετοχών και χρέους και τις οικονομίες συνολικά.

ΣEΛ. 11



Ακτοπλοΐα: φωτιές στα εισιτήρια
ανάβει το ακριβό πετρέλαιο


Σενάρια αυξήσεων στις τιμές εισιτηρίων ενεργοποιούνται στον χώρο της ακτοπλοΐας, εφόσον συνεχίσουν να κινούνται ανοδικά οι διεθνείς τιμές των καυσίμων. Η αυξημένη επιβατική κίνηση που καταγράφηκε φέτος αποδείχθηκε αναγκαία μεν, αλλά όχι και ικανή συνθήκη για να διατηρήσουν τα επίπεδα κερδοφορίας τους οι επιχειρήσεις του κλάδου.

ΣEΛ. 14


Back2Top


Διαβάστε περισσότερα στο τεύχος που κυκλοφορεί

 
Copyright © 2002-2017, Media2day Εκδοτική Α.Ε. :: Ταυτότητα :: Επικοινωνία :: Οροι Χρήσης :: www.euro2day.gr