:: euro2day ::















Έτος 21ο Αρ.Φύλλου 1075 26 - 30 Οκτωβρίου 2018


Η Intralot, η αναζήτηση ρευστότητας
και τα... ασημικά

Σφόδρα πιθανή θεωρούν οι αναλυτές της JP Morgan, σε σχετική τους έκθεση, την αναζήτηση πρόσθετης ρευστότητας από την Intralot, με πώληση περιουσιακών στοιχείων όπως το ποσοστό στην Gamenet και τμήμα της συμμετοχής στην Ιntralot USA (μέσω απευθείας πώλησης ή εισαγωγής σε χρηματιστήριο).

Πολλά θεωρούν πως θα κριθούν από την ανανέωση ή μη της σύμβασης της Inteltek στην Τουρκία (Αργεντινή και Τουρκία είναι οι αγορές που δίνουν τα μεγαλύτερα περιθώρια κέρδους στην Ιntralot). Στην JP Morgan εκτιμούν πως υπάρχει μεγάλη πιθανότητα ανανέωσης της σύμβασης, αλλά πρέπει να περιμένουμε μέχρι τα τέλη του έτους ή τις αρχές του επόμενου. Περαιτέρω πιέσεις στην τουρκική λίρα, σε συνδυασμό με αρνητικές εξελίξεις με την ανανέωση συμβάσεων, θα δημιουργήσουν εκρηκτικό μίγμα.

Οι ξεχασμένες υποδομές, η Εγνατία
και ο... λογαριασμός του 1 δισ. ευρώ

Η περίπτωση του αγωγού που καλύπτει τον Ιλισό, ο οποίος χρειάζεται άμεσα έργα συντήρησης και οδήγησε σε απόφαση για διακοπή της κυκλοφορίας του τραμ, είναι η κορυφή του παγόβουνου. Μόνο για να καλύψει η Ελλάδα τις απαιτήσεις των κοινοτικών οδηγιών για την ασφάλεια στις σήραγγες απαιτούνται εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ, που δεν υπάρχουν!

Επί δεκαετίες δεν υπήρξε κανένα σχέδιο για τη λειτουργία και συντήρηση των υποδομών που κατασκευάστηκαν με τεράστιο κόστος στη χώρα μας, με την εξαίρεση των έργων που εκτελέστηκαν με συμβάσεις παραχώρησης. Εκτιμάται πως μόνο για την Εγνατία Οδό, που έχει πολλές γέφυρες και σήραγγες, το κόστος συντήρησης (βαριά συντήρηση δεν έγινε ποτέ στον οδικό άξονα) φτάνει το 1 δισεκατομμύριο ευρώ!

Τώρα ο υπουργός Υποδομών Χρήστος Σπίρτζης ετοιμάζεται να καταθέσει σχέδιο νόμου που θα επιβάλλει στους κρατικούς φορείς να συντηρούν τα έργα που κατασκευάζουν. Φαίνεται πως η υπόθεση με την κατάρρευση της ιταλικής γέφυρας, σε συνδυασμό με τις καταστροφές στην Αττική (πλημμύρες, πυρκαγιές) ξύπνησαν τα αντανακλαστικά όχι μόνο των κοινοτικών αξιωματούχων αλλά και των υπευθύνων στη χώρα μας.



Back2Top


Περισσότερα σχόλια στη σελίδα 2 - 3
στο τεύχος που κυκλοφορεί

 
Copyright © 2002-2017, Media2day Εκδοτική Α.Ε. :: Ταυτότητα :: Επικοινωνία :: Οροι Χρήσης :: www.euro2day.gr