:: euro2day ::















Έτος 21ο Αρ.Φύλλου 1075 26 - 30 Οκτωβρίου 2018


  Συντάξεις: τι ισχύει για δώρα
και αναδρομικά


Σε μαζικές διεκδικήσεις αναδρομικών ποσών συντάξεων και σε μπαράζ αιτήσεων στα ασφαλιστικά ταμεία προχωρούν τις τελευταίες ημέρες οι συνταξιούχοι, καθώς οι δικαστικές αποφάσεις που βγαίνουν από τα δικαστήρια ακολουθούν την απόφαση του Ιουνίου του 2015 και κρίνουν αντισυνταγματικές τις περικοπές των συντάξεων, κύριων και επικουρικών, που επιβλήθηκαν το 2012, όπως και την κατάργηση των δώρων.

ΣEΛ. 6 - 7



Πληροφορική: φιλόδοξα σχέδια
από τις «νέες δυνάμεις» του κλάδου


Tα λουκέτα αρκετών εταιρειών του κλάδου σε συνδυασμό με τις μεγάλες ανακατατάξεις που προκάλεσε η πολυετής οικονομική κρίση, έχουν ως αποτέλεσμα την ταχεία ανάπτυξη «νέων δυνάμεων» στον χώρο της πληροφορικής, οι οποίες καταφέρνουν να κερδίζουν μερίδια, να μπαίνουν σε νέες αγορές και να προχωρούν σε διεθνοποίηση των εργασιών τους.
ΣEΛ. 14



Τάση, ο καλύτερος φίλος του επενδυτή

O χωρισμός είναι σκληρός, ειδικά με τον καλύτερό σου φίλο. Στις αγορές μετοχών το momentum ήταν το καλύτερο φιλαράκι για τους επενδυτές. Η παρακολούθηση της τάσης, με χαρακτηριστικό παράδειγμα τις αναπτυσσόμενες μετοχές τεχνολογίας, επιβραβεύθηκε πάρα πολύ κατά τη διάρκεια της αγοράς των ταύρων από το 2009.

ΣEΛ. 26



Φοροκυνηγητό για έσοδα 14 δισ. ευρώ

Φορολογικά έσοδα 14 δισ. ευρώ ψάχνει στις τσέπες νοικοκυριών και επιχειρήσεων έως το τέλος του έτους ο προϋπολογισμός, προκειμένου να μη διαταραχθούν οι στόχοι και να πιστοποιηθούν για ακόμα μία φορά υπερπλεονάσματα, ανοίγοντας τον δρόμο για τη διανομή κοινωνικού μερίσματος.

ΣEΛ. 5


Back2Top


Διαβάστε περισσότερα στο τεύχος που κυκλοφορεί

 
Copyright © 2002-2017, Media2day Εκδοτική Α.Ε. :: Ταυτότητα :: Επικοινωνία :: Οροι Χρήσης :: www.euro2day.gr