:: euro2day ::















Έτος 21ο Αρ.Φύλλου 1060 13 - 17 Ιουλίου 2018


Νέο μοντέλο για το Πλαίσιο

Ένα ιδιαίτερο και εντυπωσιακό κατάστημα του Πλαισίου -αυτό της Αγίας Παρασκευής- ξεκίνησε πριν από λίγες ημέρες τη λειτουργία του. Πρόκειται για νέο σημείο πώλησης που σε καμιά περίπτωση δεν θυμίζει «μαγαζί που πουλάει κουτιά»

- αντίθετα είναι άνετο, φιλικό και κυρίως σε προκαλεί να αγοράσεις, λόγω και της ικανότητας του προσωπικού του.

Από τις ατάκες του διευθύνοντος συμβούλου της εισηγμένης εταιρείας στα εγκαίνια του συγκεκριμένου καταστήματος ξεχωρίσαμε: πρώτον, ότι το νέο αυτό κατάστημα «υπηρετεί μια άλλη αποστολή», σε ένα λιανικό εμπόριο που αλλάζει ραγδαία και, δεύτερον, πως η συγκεκριμένη κίνηση αποτελεί την πρώτη μιας σειράς επενδυτικών σχεδίων που ήδη δρομολογούνται...

Ο όμιλος Καλογρίτσα, η ρωσική εγγυητική
και το... κοινό μυστικό!

Σκληρά είναι τα παζάρια ώστε να προχωρήσει η κατασκευή του οδικού άξονα Πάτρα - Πύργος, στις τέσσερις από τις οκτώ εργολαβίες του οποίου έχει μειοδοτήσει ο όμιλος Καλογρίτσα. Ο τελευταίος εξασφάλισε μεν εγγυητική επιστολή καλής εκτέλεσης από ρωσική τράπεζα, ώστε να προχωρήσει η υπογραφή των συμβάσεων (εκκρεμεί η έγκριση του Ελεγκτικού Συνεδρίου), αλλά είναι κοινό μυστικό πως δεν μπορεί να κατασκευάσει το έργο!

Την ίδια στιγμή, οι ισχυροί κατασκευαστές θεωρούν πως ο όμιλος Καλογρίτσα επικράτησε με πολύ υψηλές εκπτώσεις, άνω του 50%, και συνεπώς τα έργα δεν βγαίνουν. Δεν είναι τυχαίο πως η Άκτωρ υποκατέστησε την Τοξότης του κ. Καλογρίτσα σε συγκεκριμένες εργολαβίες, που έχουν και καλύτερα περιθώρια, χωρίς να έχει συμφωνήσει ακόμα για το Πάτρα - Πύργος.

Στο υπουργείο μπορεί επισήμως να δηλώνουν πως όλα πάνε καλά, αλλά προσπαθούν να διευρύνουν την κοινοπραξία του ομίλου Καλογρίτσα, ώστε να προχωρήσουν οι εργασίες. «Κάποιος θα κάνει το ψυχικό», θα σκέφτονται, έχοντας στο μυαλό τους και την κοινοπραξία Άκτωρ - ΤΕΡΝΑ, που ανέλαβε να μαζέψει τα ασυμμάζευτα και στον άξονα Άκτιο - Πρέβεζα...



Back2Top


Περισσότερα σχόλια στη σελίδα 2 - 3
στο τεύχος που κυκλοφορεί

 
Copyright © 2002-2017, Media2day Εκδοτική Α.Ε. :: Ταυτότητα :: Επικοινωνία :: Οροι Χρήσης :: www.euro2day.gr