:: euro2day ::















Έτος 21ο Αρ.Φύλλου 1057 22 - 26 Ιουνίου 2018


Οι προσφορές για Jupiter
και η διαχείριση του Amoeba

Για τις 9 Ιουλίου έχει προγραμματισθεί η κατάθεση μη δεσμευτικών προσφορών όσον αφορά στο χαρτοφυλάκιο μη εξυπηρετούμενων εταιρικών δανείων με εξασφαλίσεις που πουλά η Alpha Bank (project Jupiter). Το ενδιαφέρον των funds είναι ιδιαίτερα υψηλό και η προεργασία για τον έλεγχο των εξασφαλίσεων έχει ξεκινήσει.

Επίσης, προσφορές ακούμε ότι πήρε η Bain για το ποιος θα κάνει το «on boarding» (ηλεκτρονική ολοκλήρωση των φακέλων) του χαρτοφυλακίου που αγοράζει από την Πειραιώς, με μη εξυπηρετούμενα εταιρικά δάνεια, τα οποία διαθέτουν εξασφαλίσεις επί ακινήτων. Τη δουλειά της διαχείρισης θα την κάνει, τελικώς, η ίδια.

IBG: οι ενδιαφερόμενοι
και ο πήχης για την εξαγορά

Στις πρώτες μέρες του Αυγούστου -σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα- υπολογίζεται να έχουμε τις τελικές προσφορές για την εξαγορά-πακέτο των εταιρειών Επενδυτική Τράπεζα Ελλάδος, Laiki Factors και CPB ΑΕΔΑΚ. Ήδη όπως πληροφορούμαστε, υποβλήθηκαν τελικά έξι μη δεσμευτικές προσφορές, με κυριότερες αυτές του ομίλου Βαρδινογιάννη, της Blackstone και της κινεζικής Fosun.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, η μεγαλύτερη προσφορά διαμορφώθηκε στα 85 εκατ. ευρώ, όταν το άθροισμα των ιδίων κεφαλαίων των τριών υπό εξαγορά εταιρειών ανερχόταν στο τέλος του 2017 ελαφρά πάνω από τα 90 εκατ. ευρώ (81,5 εκατ. της Επενδυτικής Τραπέζης Ελλάδος).

Είναι θέμα λίγου χρόνου για να δούμε ποια υποψήφια σχήματα θα περάσουν στον επόμενο γύρο, έτσι ώστε να ανοίξει στη συνέχεια γι' αυτά το data room των τριών υπό εξαγορά εταιρειών και στις αρχές Αυγούστου να έχουμε τις τελικές προσφορές των ενδιαφερομένων.



Back2Top


Περισσότερα σχόλια στη σελίδα 2 - 3
στο τεύχος που κυκλοφορεί

 
Copyright © 2002-2017, Media2day Εκδοτική Α.Ε. :: Ταυτότητα :: Επικοινωνία :: Οροι Χρήσης :: www.euro2day.gr