:: euro2day ::















Έτος 21ο Αρ.Φύλλου 1034 12 - 16 Ιανουαρίου 2018


Τα νέα επεισόδια
στο σίριαλ των ναυπηγείων

Στασιμότητα καταγράφεται στο σχέδιο αναδιάταξης του ναυπηγικού κλάδου, παρά την αίσθηση βιασύνης που δείχνει για περισσότερο από έναν χρόνο η κυβέρνηση. Οι καθυστερήσεις ξεκινούν από το εγχείρημα τοποθέτησης ειδικού διαχειριστή στα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά (Ελληνικά Ναυπηγεία - ΕΝΑΕ), καθώς δεν έχει εκδοθεί η απόφαση που αναμένεται από τις 22 Δεκεμβρίου, μετά την προσφυγή του δημοσίου και της Τράπεζας Πειραιώς, και φτάνει μέχρι τα Ναυπηγεία Νεωρίου.

Στο Νεώριο ακούν εδώ και μήνες για επενδυτή, αλλά επενδυτή δεν βλέπουν! Στα χαρτιά, ένα σχήμα υπό την εταιρεία ONEX εμφανίζεται ως ο μοναδικός υποψήφιος για τα Ναυπηγεία Νεωρίου, με τη διαδικασία να βρίσκεται σε άγνωστο στάδιο. Εν τω μεταξύ κυκλοφορούν σενάρια για εφαρμογή του ίδιου μοντέλου με τον Σκαραμαγκά και στα Ναυπηγεία Ελευσίνας, δηλαδή την προσφυγή του Δημοσίου με τους άλλους πιστωτές (την Αlpha Βank) για τοποθέτηση ειδικού διαχειριστή.

Από επιστολή της διοίκησης της ΕΝΑΕ προς το προσωπικό μαθαίνουμε επίσης πως στις 29 Δεκεμβρίου 2017 κοινοποιήθηκε στην εταιρεία η Αίτηση Ακύρωσης της Διαιτητικής Απόφασης του Διεθνούς Διαιτητικού Δικαστηρίου ICC, που το Ελληνικό Δημόσιο κατάθεσε στο Εφετείο Αθηνών και θα εκδικαστεί στις 15 Μαΐου 2018.

Πρόκειται για εξέλιξη που περιπλέκει την κατάσταση με τον Σκαραμαγκά, τον οποίο έχουν βάλει στο μάτι, ως γνωστόν, οι Κινέζοι της Cosco.

Οι απάτες στο προσκήνιο

Οι κινήσεις των τραπεζών να εισπράξουν τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια που χορήγησαν, έχουν φέρει στο προσκήνιο αρκετές περιπτώσεις απάτης και ειδικότερα κυκλωμάτων που κατόρθωναν με κάποιο τρόπο (Με συμβολή τραπεζικών υπαλλήλων; Με συμβολή υπαλλήλων των ΕΛΤΑ; Απλά μέσα από ασυγχώρητη απροσεξία;) να βγάλουν πιστωτικές κάρτες και άλλα πιστωτικά προϊόντα σε. ονόματα ανυποψίαστων τρίτων!

Έτσι, έκπληκτοι μένουν κάποιοι συμπολίτες μας που ποτέ δεν είχαν πιστωτική κάρτα, όταν ειδοποιούνται από την τράπεζα να. τακτοποιήσουν υπόλοιπα χιλιάδων ευρώ.



Back2Top


Περισσότερα σχόλια στη σελίδα 2 - 3
στο τεύχος που κυκλοφορεί

 
Copyright © 2002-2017, Media2day Εκδοτική Α.Ε. :: Ταυτότητα :: Επικοινωνία :: Οροι Χρήσης :: www.euro2day.gr