:: euro2day ::















Έτος 21ο Αρ.Φύλλου 1034 12 - 16 Ιανουαρίου 2018


  Σε «clean exit» ποντάρουν οι αγορές
ομολόγων για την Ελλάδα


H επιτυχής ολοκλήρωση της ανταλλαγής των ελληνικών ομολόγων σηματοδότησε την αρχή ενός ισχυρού ράλι στα ελληνικά ομόλογα, που έφερε τις αποδόσεις του δεκαετούς ομολόγου κάτω από 3,75% για πρώτη φορά από το 2006.

ΣEΛ. 12

Η ακτινογραφία για τις ελληνικές τράπεζες

Eτος «make or break» θα είναι το 2018, εκτιμά η Autonomous Research για τις ελληνικές τράπεζες. Με τη χώρα να εξέρχεται από το πρόγραμμα διάσωσης τον Αύγουστο και τα ομόλογα να ανεβαίνουν, οι ελληνικές τράπεζες ξεπέρασαν τον ευρωπαϊκό δείκτη τραπεζών (SX7P) κατά 19% τον Δεκέμβριο, μετά από 5 μήνες σημαντικής υποαπόδοσης, υπό τον φόβο του dilution.
ΣEΛ. 11
Σούπερ δόση 7,5-8 δισ. ευρώ
φέρνει η τρίτη αξιολόγηση


Aκόμα μία σούπερ δόση, της τάξεως των 7,5-8 δισ. ευρώ, αναμένεται να ξεκλειδώσει η ολοκλήρωση της τρίτης αξιολόγησης, εφόσον σφραγιστεί στη συνεδρίαση του Eurogroup της 22ας Ιανουαρίου.

ΣEΛ. 6
Οι αγορές κινούνται με... δανεικό χρόνο!

Eκτός και αν τα οικονομικά δεδομένα μάς παραπλανήσουν οικτρά, η παγκόσμια οικονομία έχει φτάσει σε ένα σημείο όπου μπορεί να αναπτυχθεί με δυνατό και συντονισμένο τρόπο. Τα στοιχεία αφήνουν μικρή πιθανότητα άλλης εξήγησης (ακόμη και αν η ανάπτυξη των θέσεων εργασίας των ΗΠΑ επιβραδύνεται, καθώς πλησιάζει σε κατάσταση «πλήρους απασχόλησης»).

ΣEΛ. 29


Back2Top


Διαβάστε περισσότερα στο τεύχος που κυκλοφορεί

 
Copyright © 2002-2017, Media2day Εκδοτική Α.Ε. :: Ταυτότητα :: Επικοινωνία :: Οροι Χρήσης :: www.euro2day.gr