:: euro2day ::















Έτος 20ο Αρ.Φύλλου 1027 24 - 28 Νοεμβρίου 2017


Ζεσταίνουν τις... μηχανές τους

Διψήφια ποσοστιαία άνοδος αναμένεται φέτος στην εγχώρια αγορά αυτοκινήτου, ενώ για επίσης διψήφια αύξηση μιλούν οι πρώτες προβλέψεις για το 2018 (πάνω από 100.000 τεμάχια, έναντι 55.000 στο χαμηλό της κρίσης).

Ο όμιλος Σφακιανάκη -που σχεδιάζει ΑΜΚ τουλάχιστον 7 εκατ. ευρώ και διαπραγματεύεται με τις τράπεζες την αναδιάρθρωση του δανεισμού του- ωφελείται και μάλιστα στο εννεάμηνο εμφάνισε κέρδη προ φόρων μετά από κάμποσα χρόνια.

Φυσικά, θετικά επηρεάζονται και άλλες εισηγμένες, όπως π.χ. η Autohellas (πέρα από το leasing και το Rent A Car, έχει πλέον και άμεση δραστηριότητα στον κλάδο), η ΕΛΤΡΑΚ (ελαστικά και συνεργεία αυτοκινήτων) και πιθανότατα η Μοτοδυναμική (κυρίως δίκυκλα Yamaha).

Τα ντεσού από την τελευταία
απόφαση για capital controls

Τη δυνατότητα εγγραφής συνδικαιούχων σε τραπεζικό λογαριασμό επιτρέπει -μεταξύ άλλων- η πρόσφατη χαλάρωση των capital controls. Με δεδομένο ότι το ύψος των «ασφαλισμένων καταθέσεων» προκύπτει ανά τράπεζα και ανά πελάτη (δηλαδή μέσω της προσθήκης δύο συνδικαιούχων στον λογαριασμό, το ύψος των «ασφαλισμένων καταθέσεων» τριπλασιάζεται), η εξέλιξη αυτή μειώνει ακόμη περισσότερο τον κίνδυνο επιβολής κουρέματος στις τραπεζικές αποταμιεύσεις.

Αντίθετα, το γεγονός ότι συνεχίζεται η απαγόρευση ανοίγματος καταθετικού λογαριασμού σε άλλη τράπεζα δεν επιτρέπει την όξυνση ενός δυνητικού ανταγωνισμού μεταξύ των εγχώριων χρηματοπιστωτικών συστημάτων στην προσέλκυση καταθέσεων και άρα σε μια πιθανή άνοδο των καταθετικών επιτοκίων.



Back2Top


Περισσότερα σχόλια στη σελίδα 2 - 3
στο τεύχος που κυκλοφορεί

 
Copyright © 2002-2017, Media2day Εκδοτική Α.Ε. :: Ταυτότητα :: Επικοινωνία :: Οροι Χρήσης :: www.euro2day.gr