:: euro2day ::















Έτος 20ο Αρ.Φύλλου 1027 24 - 28 Νοεμβρίου 2017


ΖΗΤΕΙΤΑΙ... SUCCESS

Η αγορά έχει. Story, αλλά τα προβλήματα είναι μεγάλα

H
εικόνα της χρηματιστηριακής αγοράς έχει κολλήσει στο ίδιο. πλάνο τον τελευταίο καιρό: πίεση στις τραπεζικές μετοχές, πίεση στους κύριους δείκτες, διαφοροποιημένη εικόνα για εταιρείες με συγκεκριμένα ποιοτικά χαρακτηριστικά. Και όλα αυτά εν μέσω μιας ασταθούς μεν, αλλά βελτιωμένης εικόνας για την ελληνική οικονομία, σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία.

Ο «Μ» έχει αναφερθεί επανειλημμένα και εκτενώς στα μεγάλα προβλήματα που κρατούν δέσμια την αγορά, όμως τώρα στο παζλ έχει προστεθεί και ο προϋπολογισμός του 2018, με τους φιλόδοξους στόχους, που προκαλεί καινούργιες απορίες: κατά πόσο μπορεί να θεωρηθεί λ.χ. επιτεύξιμος ο προβλεπόμενος ρυθμός ανάπτυξης ή τα έσοδα από ιδιωτικοποιήσεις, με βάση την κακή πείρα των προηγούμενων ετών;

Τα δεδομένα και τα ερωτήματα είναι πολλά, όμως από τις απαντήσεις σ' αυτά (κυρίως από την πλευρά της κυβέρνησης) θα κριθεί ο βαθμός επιτυχίας τους. Κι αν η ανησυχία είναι αυτή, οι επενδυτές ας κρατούν στο πίσω μέρος του μυαλού τους ότι τυχόν επιτυχία στους στόχους του 2018, είναι ικανή να προκαλέσει ένα ντόμινο θετικών εξελίξεων -με την ανάλογη επίδραση στο ταμπλό του Χ.Α. Κοντολογίς: η Ελλάδα έχει story, λείπει το. success.


Back2Top

Διαβάστε το Cover Story στις σελίδες 8 - 9
στο τεύχος που κυκλοφορεί

 
Copyright © 2002-2017, Media2day Εκδοτική Α.Ε. :: Ταυτότητα :: Επικοινωνία :: Οροι Χρήσης :: www.euro2day.gr