:: euro2day ::















Έτος 20ο Αρ.Φύλλου 1018 22 - 26 Σεπτεμβρίου 2017


Τα «θέλω» των Αμερικανών
για επενδύσεις και ο ρόλος του πρέσβη

Πυκνές οι συναντήσεις και οι δηλώσεις του πρέσβη των ΗΠΑ, Geoffrey Pyatt, το τελευταίο διάστημα. Ήδη μετέφερε στον υπουργό Υποδομών Χρήστο Σπίρτζη, με τον οποίο συναντήθηκε, το γνωστό ενδιαφέρον των ΗΠΑ για τον πλωτό τερματικό σταθμό LNG που προωθούν οι όμιλοι Κοπελούζου και Πήτερ Λιβανού ανοικτά της Αλεξανδρούπολης, καθώς και για την εν εξελίξει διαδικασία εξυγίανσης και πώλησης των ναυπηγείων Νεωρίου Σύρου.

Την Κυριακή 17/9, ο κ. Pyatt είχε δηλώσει στην «Καθημερινή» πως η Ελλάδα έχει «την πιθανότητα μιας πολύ μεγάλης επένδυσης από αμερικανική εταιρεία που εξετάζει ένα συγκρότημα διασκέδασης-καζίνο στο Ελληνικό».

Σύμφωνα με πληροφορίες, μίλησε και για το πάγιο ενδιαφέρον αμερικανικών ομίλων στον τομέα της κρουαζιέρας, θέμα το οποίο δεν συνδέεται μόνο με την αναβάθμιση των ελληνικών λιμένων. Συζητήθηκε, επίσης, και το πιθανό αμερικανικό ενδιαφέρον για σειρά έργων υποδομής που προωθεί ή σχεδιάζει η κυβέρνηση.


Μια παραίτηση με.
αιχμές από μέλος του ΤΧΣ

Διεθνή διαγωνισμό έτρεξε το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, προκειμένου να ασφαλίσει τα ανώτερα και ανώτατα στελέχη του από αστικές ευθύνες έναντι τρίτων. Μέγιστο όριο ασφαλιστικής κάλυψης ορίστηκαν τα 100 εκατ. ευρώ, ενώ το ετήσιο ασφάλιστρο δεν πρέπει να ξεπερνά τις 352.000 για τον πρώτο χρόνο ασφάλισης.

Η ασφαλιστική κάλυψη δεν στάθηκε ικανή να ανακόψει τις τάσεις φυγής της κ. Dagmar Valcercel. Το μέλος του Γενικού Συμβουλίου υπέβαλε την 1η Σεπτεμβρίου παραίτηση. Ακούμε, δε, ότι η επιστολή της προς τον πρόεδρο του Γενικού Συμβουλίου έθετε σειρά ζητημάτων, που κατά καιρούς έχουν απασχολήσει πολλούς.

. Όπως για παράδειγμα, τις επείγουσες συνθήκες, υπό τις οποίες καλείται συχνά το ΤΧΣ να εγκρίνει κινήσεις απομόχλευσης, και όχι μόνο, των τραπεζών. ΥΓ. Πηγές πάντως του Ταμείου διαψεύδουν ότι η παραίτηση περιλαμβάνει αιχμές που να σχετίζονται με εγκρίσεις κινήσεων απομόχλευσης ενεργητικού.



Back2Top


Περισσότερα σχόλια στη σελίδα 2 - 3
στο τεύχος που κυκλοφορεί

Copyright © 2002-2017, Media2day Εκδοτική Α.Ε. :: Ταυτότητα :: Επικοινωνία :: Οροι Χρήσης :: www.euro2day.gr